Συνέντευξη – παρουσίαση των προπονητών της Α1 κατηγορίας Ανδρών στη Μεσσήνη

Πρώτη Δημοσίευση: 17/10/2018 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/10/2018 12:30
Τιμήθηκαν από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ οι Κ. Μίσσας, Νικ. Ρούτσης, Γ. Μανιάτη
 
 
 
Συνέντευξη – παρουσίαση  των προπονητών του πρωταθλήματος  μπάσκετ της Α1 κατηγορίας Ανδρών, διοργάνωσε τη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης (Δημάρχου Παύλου Πτωχού) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά και καλεσμένος ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Κώστας Μίσσας, ο οποίος και τιμήθηκε από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Επίσης τιμήθηκαν η προπονήτρια το Πελασγού Μεγαλόπολης Γεωργία Μανιάτη και ο παλιός διοικητικός παράγοντας του ΓΣ Μεσσήνης, Νίκος Ρούτσης, για την προσφορά τους στο μπάσκετ.
 
Σταύρος Κουκάκης: «Περιμένω ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα»
Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης στην τοποθέτησή του, αφού καλωσόρισε τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΟΚ Κώστα Μίσσα στην εκδήλωση, αλλά και τους υπόλοιπους καλεσμένους όπως και τους προπονητές, τόνισε ότι περιμένει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα και πως η Ένωση έχει ξεκινήσει συναντήσεις με τους Δήμους των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, προκειμένου να βελτιώνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Ευχήθηκε δε σε όλες τις ομάδες να επιτύχουν τους στόχους τους.
Ακόμη χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Μεσσήνης (υπεύθυνος για αθλητικά θέματα) Νικόλαος Χονδρός και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος οι οποίοι στάθηκαν στην παρουσίαση του Κώστα Μίσσα, ενώ επισήμαναν ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Επίσης σημείωσαν ότι το μπάσκετ, ένα άθλημα με σπουδαίες διακρίσεις,  μπορεί ν’ αποτελέσει την πρώτη αθλητική επιλογή για τα παιδιά.
 
Δηλώσεις προπονητών
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των 10 προπονητών (απουσίασαν οι τεχνικοί του Ακάδημου Καλαμάτας, του Λακωνικού Κρόνου και του ΑΟ  Μονεμβάσιας Κάστρο.
 
Μιχάλης Βερβαινιώτης (Σπαρτιατικός): «Κάναμε αρκετές μετεγγραφές και ο στόχος μας είναι η επτάδα. Ίσως είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και 5-6 ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο».
 
Παναγιώτης Γεωργακόπουλος (ΣΕΦΑ Αρκαδικός): «Είναι η πρώτη φορά  που συμμετέχω σε αυτή τη συνέντευξη. Εύχομαι υγεία και επιτυχίες σε όλους τους προπονητές και τις ομάδες τους. Νιώθω σεβασμό και δέος που είμαι εδώ για δύο λόγους. Πρώτον γιατί γνωρίζω τη δουλειά των προπονητών που είναι εδώ  και δεύτερον επειδή εκπροσωπώ ένα Σύλλογο, που πριν  λίγα χρόνια έφερε στην Τρίπολη μεγάλους αθλητές. Έχουμε ταλαντούχους αθλητές και πλαισιώσαμε το «ρόστερ» με ορισμένους φοιτητές που αγωνίζονταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο βασικό στόχος μας είναι  η παραμονή στην κατηγορία».
 
Αλέξης Κορογώνας (Καλαμάτα 80): «Συγχαρητήρια στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που διοργανώνει για 4η χρονιά τη συνέντευξη των προπονητών, προβάλλοντας έτσι τις ομάδες και το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Ευχαριστώ τη διοίκηση του Συλλόγου για την εμπιστοσύνη της  προκειμένου να συνεχίσω για 4η χρονιά στον πάγκο.
Μετά το πέρασμά μας από τη Γ΄ Εθνική, επιστρέφουμε στην Α1 κατηγορία. Έχουμε αλλάξει το «ρόστερ» κατά 80% και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε  να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ. Προτείνω να γίνονται πιο συχνά συνεντεύξεις προπονητών και γιατί όχι μετά τους αγώνες του πρωταθλήματος».
 
 
Μιχάλης Μπακογιάννης (ΓΣ Μεσσήνης): «Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά. Βρίσκομαι για 7η χρονιά στο Γ.Σ. Μεσσήνης και ευχαριστώ τη διοίκηση  για την εμπιστοσύνη της. Θέλουμε να δουλέψουμε  στο αναπτυξιακό κομμάτι όπου μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αποχώρησε από την ομάδα ο Γιώργος Σπυρόπουλος (συνεχίζει στον Ακάδημο Καλαμάτας), που είχε ένα μεγάλο «δέσιμο» με τον Γ.Σ. Μεσσήνης αλλά ο υπόλοιπος κορμός έμεινε ο ίδιος. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο  και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ο Σύλλογός μας πάντα πρωταγωνιστεί».
 
Ηλίας Μπαλλής (ΣΔΥ Τρίπολης): «Εκπροσωπώ μια ομάδα που πριν 8 χρόνια ξεκίνησε από το μηδέν. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Θέλουμε να προωθήσουμε νέα παιδιά και θεωρώ ότι θα είμαστε πιο  ανταγωνιστικοί σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό καθώς υπάρχουν καλά ρόστερ. Εύχομαι υγεία σε όλους».
 
Κώστας Σαρρής (Άτλας Καλαμάτας): «Μία ομάδα φίλων πήραμε πριν 7 χρόνια την ομάδα από τη β΄ κατηγορία και πλέον είμαστε στην Α1 κατηγορία. Θέλουμε να δώσουμε χώρο και χρόνο στα νέα παιδιά. Παράλληλα να τους δείξουμε τι είναι αυτό που μας κάνει ν’ αγαπάμε το μπάσκετ».
 
Ηλίας Στακιάς (Ευκλής Καλαμάτας): «Εύχομαι υγεία και  δύναμη σε όλους. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Είμαστε για 4η χρονιά στην Α1 κατηγορία Θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέσα από τις προπονήσεις και να είμαστε μαχητικοί σε κάθε αγώνα. Όσο για τους στόχους μας, είναι να βρεθούμε όσο γίνεται πιο ψηλά στην τελική κατάταξη».
 
Γιώργος Τσατσουλής (Πελασγός Μεγαλόπολης): «Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία. Το δύσκολο για εμάς είναι πως κρατάμε στην αγκαλιά μας δύο ομάδες. Τη γυναικεία που παίζει στην Α2 Εθνική κατηγορία και την ανδρική που συμμετέχει στην Α1 κατηγορία. Στόχος της ανδρικής ομάδας είναι η παραμονή».
 
Αργύρης  Τσώνης (Πολύβιος Μεγαλόπολης): «Εύχομαι υγεία σε όλους. Ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο του Συλλόγου μας Βαγγέλη Ρόμπο αλλά και στα μέλη της διοίκησης κ.κ. Παπαδόπουλο, Δρακόπουλο που όλο το καλοκαίρι έκαναν σημαντικά πράγματα και το ερώτημα είναι αν θα παραδειγματιστούν κάποιοι. Έχουμε 120 παιδιά  στις Ακαδημίες. Η προσπάθειά μας δεν βρίσκει ανταπόκριση από το Δήμο Μεγαλόπολης, καθώς εφέτος έχουμε λιγότερες ώρες προπόνησης. Διαθέτουμε 9 καινούργιους αθλητές και χρειάζεται χρόνος για να δέσει η ομάδα μας. Είναι γρίφος η ομάδα  και για μένα αλλά θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα μαχητικό σύνολο. Πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα».
 
Παναγιώτης Γερμανός (ΓΣ Γαργαλιάνων): «Συμμετέχω για πρώτη φορά σε Συνέντευξη των προπονητών των ομάδων του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Εύχομαι να μην υπάρξουν τραυματισμοί και ο καλύτερος ν’ ανέβει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Εμείς φέτος ανεβήκαμε στην Α1 κατηγορία και ο στόχος μας είναι η παραμονή».
 
Κώστας Μίσσας: Πρωτοποριακή συγκέντρωση»
Κεντρικό ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της ΣΟΚ, Κώστας Μίσσας, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνέντευξη – παρουσίαση  των προπονητών ως μια πρωτοποριακή συγκέντρωση στα πρότυπα της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Ακόμη μίλησε για το ρόλο του προπονητή στο σύγχρονο μπάσκετ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη παραγόντων. Επίσης  ανέφερε κάποια γεγονότα από την πολύχρονη καριέρα του, στις επιτυχίες του με τις εθνικές ομάδες και τόνισε ότι οι προπονητές πρέπει να έχουν  και κάποια άλλη απασχόληση.
Απάντησε δε σε διάφορα ερωτήματα που του τέθηκαν και αφορούσαν το μπάσκετ.
Τέλος, έγινε παρουσίαση των νέων κανονισμών παιδιάς από τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου Λάμπρο Νάστο, Γιάννη Τσιμπούρη. Στην εκδήλωση έδωσαν  ακόμη το «παρών» αρκετά μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης (και παλιός προπονητής του ΓΣ Μεσσήνης) Γιώργος Αθανασόπουλος, η διοίκηση  του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και παλιός πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Γιάννης Κουτραφούρης, το μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ Κυριάκος Ταβουλαρέας, ο παλιός διαιτητής και μέλος της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Αλέκος Τσατάς, αρκετοί προπονητές (Δημήτρης Αβδάλας, Σπύρος Ψυχογιός και άλλοι), αλλά και ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Καλαμάτας Γιώργος Γαϊτάνης.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Θανάσης Μακαρούνης.
 
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις