Συναντήσεις του Γ. Λαμπρόπουλου σε υπουργεία για προώθηση οδικών αξόνων Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 09/11/2019 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/11/2019 08:55
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική του βούληση για τη γρήγορη κατασκευή του οδικού άξονα από την Καλαμάτα έως και τη Μεθώνη, καθώς και την αναβάθμιση του αερολιμένα Καλαμάτας, όπως αναφέρει ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, σε ανακοίνωσή του.
Στην ανακοίνωση σημειώνει ακόμη: «Την περασμένη Τρίτη (5/11) επισκέφθηκα το υπουργείο Υποδομών και συναντήθηκα με τον υπουργό Κώστα Α. Καραμανλή. Ο υπουργός διαβεβαίωσε για τη συνέχιση των διαδικασιών, όπως έχουν ξεκινήσει, με την επιλογή της νέας χάραξης και όχι της παραλιακής, για την οποία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα χρηματοδότησης και για τον επιπλέον λόγο ότι αυτός ο οδικός άξονας δεν ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα.
Του εξέφρασα τη στήριξή μου στην απόφαση της κυβέρνησης, όπως άλλωστε είχα διατυπώσει και στην από 27/8/2019 ανακοίνωσή μου.
Στο εξής μέριμνα όλων μας είναι να προχωρήσουν όλα γρήγορα, ώστε να υπάρξει άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης για την κατασκευή του δρόμου από την Καλαμάτα μέχρι τη Μεθώνη και την αξιοποίηση και αναβάθμιση του αεροδρομίου μας.
Με τον κ. Καραμανλή συζητήσαμε και για το δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό-Πύργος-Πάτρα. Όπως με ενημέρωσε, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, μετά τις απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ευχαρίστησα τον υπουργό για τη συνάντηση και το ενδιαφέρον του.
Προχθές (7/11), επισκέφθηκα το υπουργείο Περιβάλλοντος και στη συνάντηση που είχα με το γενικό γραμματέα, Κωνσταντίνο Αραβώση, συζητήσαμε για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της νέας χάραξης από Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλο, που υπολείπονται ώστε να υπάρξει διαβούλευση και εν συνεχεία να ακολουθήσει η δεύτερη φάση, που αφορά στη δημοπράτηση για την κατασκευή του άξονα από την Καλαμάτα έως τη Μεθώνη με ΣΔΙΤ.
Συμφωνήσαμε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να γίνουν τα προβλεπόμενα στο συντομότερο χρόνο.
Υπενθυμίζω ότι στις 27/8/2019 για το ίδιο θέμα είχα συναντηθεί στο υπουργείο και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις