Συναυλίες στην Καλαμάτα με δημοτικά τραγούδια και «Καντάτα Ελευθερίας»

Πρώτη Δημοσίευση: 23/03/2019 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/03/2019 09:26
Με δύο συναυλίες, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο Τύπου από τη Δημοτική Αρχή, τιμά ο Δήμος Καλαμάτας τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων κατά των Τούρκων, που ξεκίνησε το 1821 στην Καλαμάτα, ως εξής:
 
•Σάββατο 23 Μαρτίου: 20.30 Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Κεντρική Σκηνή- Επετειακή Συναυλία «Με το σουραύλι και τον ζουρνά».
Μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού λαού, που ύμνησαν την Επανάσταση του 1821 και τους πρωταγωνιστές της, αυτούς που με τον ηρωισμό και τη θυσία τους έδωσαν στο υπόδουλο Έθνος το όραμα και την πίστη για αγώνα, ώστε να έρθει τελικά η ποθούμενη λευτεριά.
Συμμετέχουν: Χρήστος Τσιαμούλης (τραγούδι, ούτι, επιμέλεια - διεύθυνση ορχήστρας και χορωδίας), Μπάμπης Τσέρτος - Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), Κώστας Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Νίκος Αγγελόπουλος (λαούτο), Ανδρέας Νιάρχος (φλογέρα – κρουστά)
Συμμετέχουν: η μεικτή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας και ο Δημήτρης Ηλιόπουλος στην αφήγηση. Κείμενα: Άγγελος Καλογερόπουλος. Διάρκεια εκδήλωσης 90΄
Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου χθες, είναι μία εκδήλωση για το δημοτικό τραγούδι που περιέγραψε τους αγώνες των Ελλήνων κατά την προεπαναστατική περίοδο, αλλά και την Επανάσταση του 1821. Θα τραγουδήσουν ο Χρήστος Τσιαμούλης, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Κατερίνα Παπαδοπούλου, τρεις από τους σημαντικότερους εκφραστές της δημοτικής παράδοσης στη χώρα μας, ενώ θα μετάσχει μεγάλη ομάδα σημαντικών μουσικών στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής και η χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας σε κάποια από τα τραγούδια.
 
•Κυριακή 24 Μαρτίου: 20.30 Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Κεντρική Σκηνή. Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας» (Ρήγας-Σολωμός-Μακρυγιάννης).
Τραγούδι: Πάνος Μπούσαλης - Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Αφήγηση: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτα Ηλιοπούλου. Σολίστ: Σοφία Λαμπροπούλου, κανονάκι. Προετοιμασία χορωδίας: Σοφία Τσόγκα. Μουσική Διεύθυνση: Κώστας Νικολέας. Διάρκεια εκδήλωσης 90΄.
Θα προηγηθεί το ορχηστρικό κομμάτι «Η μοναξιά των Ναών» του Rudolph Simonsen και θα ακολουθήσει το έργο του Κώστα Νικολέα «Κανονάκι 1821», ένα κοντσέρτο για κανονάκι και Φιλαρμονική, με σολίστ στο κανονάκι τη Σοφία Λαμπροπούλου.
Θα ακολουθήσει η «Καντάτα Ελευθερίας» (Ρήγας – Σολωμός – Μακρυγιάννης) του Χρήστου Λεοντή, την οποίαν ο δημιουργός παραχώρησε δωρεάν για τη διενέργεια της συναυλίας.
Εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες πωλούνται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις