Συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας για το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπα

Πρώτη Δημοσίευση: 10/01/2017 09:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/01/2017 09:56
Ανήμερα τα Φώτα, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, στις 3.00 μετά το μεσημέρι, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας όσον αφορά στην τακτοποίηση του ζητήματος που είχε προκύψει με το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπα.
Ο κ. Νίκας σε δηλώσεις του, χθες, ανέφερε ότι «αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Υπηρεσίες μας, ο Δήμος άνοιξε ανήμερα τα Φώτα και ο γενικός γραμματέας συντόνισε τις σχετικές εργασίες.
Στις 8.00 το βράδυ είχε σταλεί η πρώτη αναγκαία έκθεση κοινωνικού λειτουργού. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 7 Ιανουαρίου, μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι, λόγω απουσίας των συγγενών από την Καλαμάτα, εστάλη και η δεύτερη έκθεση.
Σε ελάχιστο χρόνο κάναμε αυτά τα οποία είχαμε υποχρέωση να κάνουμε και οποιαδήποτε συνδρομή χρειαστεί αυτό το ανήλικο παιδί, ο Δήμος Καλαμάτας θα τη δώσει, γιατί αυτό πρέπει να κάνει».
 
Τι αναφέρει η εισαγγελική διάταξη
Η ανάθεση της επιμέλειας του 6χρόνου γιου της Πόλα Ρούπα στη μητέρα της-υπό όρους- κρίθηκε αυτή τη χρονική στιγμή η πιο ενδεδειγμένη λύση.
Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη η οποία επικαλείται τις εκθέσεις των παιδοψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών, η επιμέλεια δίδεται στη γιαγιά "με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου", με τους όρους πως, πρώτον, τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και, δεύτερον, με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.
Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της διάταξής της αναφέρεται στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο τη γιαγιά και όχι την αδελφή της Πόλα Ρούπα, καταλήγοντας: «Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο, όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασιν την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης, προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές».


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις