Συνδυασμοί και υποψήφιοι κρέμονται από τα «χείλη» του Πρωτοδικείου

Πρώτη Δημοσίευση: 29/05/2019 20:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/05/2019 20:09
Προβληματικά πρακτικά και Singular δυσκολεύουν την επίσημη καταχώρηση
 
 
Από τα «χείλη» του Πρωτοδικείου Καλαμάτας κρέμονται συνδυασμοί και υποψήφιοι των εκλογών, προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της α΄ Κυριακής, οι οποίες ανέδειξαν τους μονομάχους της δεύτερης Κυριακής, αλλά και τους συμβούλους που θα απαρτίζουν από το Σεπτέμβριο τα νέα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.
Δυστυχώς, από την πλευρά του Πρωτοδικείου δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το πότε ακριβώς θα εκδοθούν τα αποτελέσματα αυτά και, φυσικά, αν θα δημοσιοποιηθούν. Επίσης, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν από τη Δευτέρα οι δικαστικοί υπάλληλοι που έχουν επιφορτισθεί με το έργο αυτό, οι ρυθμοί καταχώρησης και χθες ήταν πάρα πολύ αργοί, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το σύστημα της Singular, με το οποίο έχει συμβληθεί το υπουργείο Εσωτερικών, καθυστερούσε πάρα πολύ, ενώ κάθε λίγα λεπτά «έπεφτε».
 
Πολλά προβλήματα
Παράλληλα, και οι δικαστικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τα πρακτικά που έχουν παραδοθεί από δικαστικούς αντιπροσώπους. Το γεγονός ότι χρειάσθηκε να διορισθούν πάρα πολλοί και από διάφορους χώρους σε μία από τις πιο πολύπλοκες και δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, έφερε σε αρκετές περιπτώσεις προχειρότητα, όπου και λόγω απειρίας το αποτέλεσμα των πρακτικών καθυστέρησε ή είναι λανθασμένο ή ελλιπές.
Για παράδειγμα, ακόμα και χθες παραδόθηκαν εκλογικοί σάκοι, ενώ σε άλλη περίπτωση πρακτικό δεν είχε συμπληρωθεί, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να πρέπει να βρουν και να ανοίξουν τον αντίστοιχο εκλογικό σάκο για να κάνουν καταμέτρηση και να το συμπληρώσουν.
 
Ίσως σήμερα
Ίσως σήμερα από το Πρωτοδικείο να υπάρξουν επίσημα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές στη Μεσσηνία, για τους συνδυασμούς στις περιφερειακές και τις δημοτικές και συνολικά για το Δήμο Μεσσήνης (και σταυροδοσία), που είναι ο μόνος Δήμος που έχει τελικό αποτέλεσμα.
Πάντως, η αγωνία των υπόλοιπων υποψηφίων θα παραταθεί, αφού δεν αποκλείεται η καταμέτρηση των σταυρών να ολοκληρωθεί μετά και τη β΄ Κυριακή.
Τέλος, φαίνεται πως, έστω και μικρές, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας σε σχέση με αυτά που θα ανακοινωθούν επίσημα από το Πρωτοδικείο. Για παράδειγμα, στο Δήμο Δυτικής Μάνης η διαφορά δεύτερου και τρίτου συνδυασμού από το υπουργείο Εσωτερικών δίνεται στις 62 ψήφους, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα επίσημα η ψαλίδα θα είναι κατά πολύ μικρότερη.

Της Βίκυς Βετουλάκη
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις