Συνεχίζει να είναι όμηρος των σκουπιδιών της η Μάνη

Πρώτη Δημοσίευση: 18/05/2017 08:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2017 08:48
Για άλλους 6 μήνες αποφασίσθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, να παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Δυτικής Μάνης λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης από τα συσσωρευμένα απορρίμματα, με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Το αίτημα κατατέθηκε και αυτή τη φορά από το Δήμο, καθώς πλέον η κατάσταση με τα σκουπίδια στην πιο τουριστική περιοχή της Μεσσηνίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ο κ. Τατούλης ενέκρινε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως 13/11/2017.
 
Εδώ και ένα χρόνο
Από πέρυσι συντάχθηκε μελέτη και διενεργήθηκε ο πρώτος ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης σε νόμιμο χώρο, ο οποίος όμως κηρύχθηκε άγονος. Ακολούθησε επαναληπτικός διαγωνισμός, ο οποίος επίσης κηρύχθηκε άγονος, και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση, στην οποία δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος, όπως και στην επαναληπτική πρόσκληση.
Από πέρυσι το Μάιο ο Δήμος με πρόταση του Δημοτικού Συμβούλιου και απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από τότε δόθηκαν άλλες δύο παρατάσεις και πλέον η περιοχή βρίσκεται έναν ολόκληρο χρόνο υπό αυτό το ιδιαίτερο καθεστώς.
 
Προσφορά από εταιρία
Ο τελευταίος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου φέτος και απέβη εκ νέου άγονος. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 248.000 ευρώ και ο διαγωνισμός είχε αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών, που περιλαμβάνει τη μεταφορά σε οποιαδήποτε απόσταση και τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης. Το έργο αφορά στη μεταφορά και διαχείριση 2.500 tn απορριμμάτων σε διάστημα ενός έτους.
Πρόσφατα ο Δήμος Δυτικής Μάνης είχε ζητήσει προσφορά για τη μεταφορά και τη διαχείριση των απορριμμάτων του από τον Όμιλο Ραψωματιώτη Ι.Κ.Ε. - RAP GROUP P.C. (Εταιρείες Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών και εν γένει Απορριμμάτων), που εδρεύει στην Κόρινθο.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Φωτογραφία αρχείου Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις