Συνεχίζονται οι πρόβες της «Θεατρικής Διαδρομής»για το «Φιλουμένα Μαρτουράνο»

Πρώτη Δημοσίευση: 20/11/2018 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/11/2018 20:17
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες της «Θεατρικής Διαδρομής» για το έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο – (Γάμος αλά ιταλικά)» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, που θα παρουσιάσει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Φλεβάρη του 2019 σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά.
Γιορτάζοντας την επέτειο των 25 χρόνων παρουσίας της στα θεατρικά δρώμενα η «Θεατρική διαδρομή» αποφάσισε το ανέβασμα ενός από τα πιο αξιόλογα θεατρικά έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου υπηρετώντας με συνέπεια την ποιότητα στη θεατρική τέχνη.
 
Η υπόθεση
Το αριστούργημα του Εντουάρντο ντε Φιλίππο ξεκίνησε από θεατρικό έργο και συνέχισε ως κινηματογραφική ταινία, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και στη σκηνή και στην οθόνη.
Πραγματεύεται την ιστορία της Φιλουμένας Μαρτουράνο, μιας γυναίκας που ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου Ντομένικο Σοριάνο. Η ώριμη πια Φιλουμένα ζητάει από τον Ντομένικο να την παντρευτεί και ταυτόχρονα του αποκαλύπτει ότι έχει τρεις γιους. Ένας από αυτούς τους γιους είναι καρπός της συνεύρεσης που είχαν παλαιά ο Ντομένικο και η τότε πόρνη Φιλουμένα.
Το έργο αποτελεί ένα ισχυρό δείγμα ρεαλισμού και τροφοδοτείται από το στοιχείο της σύγκρουσης, εξασφαλίζοντας έτσι μια ατμόσφαιρα γεμάτη πάθος, όπου κινούνται οι δύο πρωταγωνιστές: από τη μια, αναδύονται η πικρία μιας γυναίκας ταπεινωμένης, η οργή μιας μητέρας που απειλείται, η εξέγερση ενός ανθρώπου λαϊκής καταγωγής που περιφρονήθηκε. Από την άλλη, διακρίνονται η κομψότητα ενός άνδρα της ανώτερης τάξης, το άγχος της επικράτησης, ο εγωισμός του αρσενικού και ο σαρκασμός. Έπειτα η προσευχή, ο θρήνος, η εκτόνωση, η συγγνώμη. Τέλος, η ανακάλυψη ενός νέου, θερμού συναισθήματος, αυτού της πατρότητας, που διασταυρώνεται με το πανάρχαιο και παθιασμένο της μητρότητας.
Η υπόθεση εξελίσσεται στη Νάπολη της Ιταλίας.
Υπόδειγμα λυρικής και ρομαντικής γραφής με έντονα κωμικά στοιχεία και έξυπνους διαλόγους, μεγάλες ανατροπές και απροσδόκητο φινάλε.
 
Ρόλοι
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Μαρία Τούμπουρου, Χρήστος Καράμπελας, Χριστιάνα Ρούπα, Νίκος Κολόζης, Ματίνα Νιάρχου, Στρατής Καϊκης, Γιώργος Ιατρόπουλος,  Κώστας Παναγόπουλος, Αγγελική Κανδυλιώτη, Νίκος Χατζηγιαννόπουλος, Ευτυχία Μουτεβελή, Γιάννης Φωτεινόπουλος, Μάνος Σηφογιωργάκης, Αφροδίτη Κομπότη, Γιάννης Μπάκας – Μουζάκης, Βένια Μπελαούρη, Εύα Τσίγγου, Παναγιώτης Σιάχος, Βίλμα Ταγαρούλια, Μάριος Μέτσιος, Ζιζέλ Παπά,
Γιάννης Κυριακόπουλος, Αποστόλης Ασημακόπουλος,
Γιώργος Τσόπελας, Στάθης Μητσέας, Κων/νος Καράμπελας και Βαγγέλης ΧαντζηγιαννόπουλοςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις