Συνεχίστηκε και χθες η αποχή των μαθητών του Γυμνασίου Καρδαμύλης

Πρώτη Δημοσίευση: 28/09/2018 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/09/2018 10:15
Οι μαθητές του Γυμνασίου Καρδαμύλης συνέχισαν χθες για δεύτερη μέρα την αποχή τους από τα μαθήματα με αίτημα την άμεση και συνολική λύση των προβλημάτων στις μεταφορές προς και από το σχολείο.
Όπως αναφέρεται σχετικά: «Το Γυμνάσιο Καρδαμύλης έχει μαθητές από 19 χωριά, τα περισσότερα από τα οποία είναι σε αποστάσεις από 8 μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το σχολείο.
Φέτος το σχολείο άνοιξε, αλλά οι μεταφορές δεν έχουν οργανωθεί. Υπάρχουν χωριά που δεν εξυπηρετούνται καν, και οι μαθητές πρέπει να φτάσουν με δικό τους μέσο στη Στούπα (ένα κεντρικό παραλιακό χωριό), για να επιβιβαστούν, αν είναι τυχερά και υπάρχουν θέσεις, είτε στο λεωφορείο της γραμμής είτε σε λεωφορείο από άλλα χωριά. Το μεσημέρι πρέπει να επιστρέψουν σπίτι με δικά τους μέσα από τη Στούπα. Υπάρχουν χωριά που κάποιες μέρες δεν εξυπηρετούνται ή που εξυπηρετούνται μέχρι τη Στούπα και από εκεί δεν υπάρχει μεταφορά προς Καρδαμύλη. Κάποιες διαδρομές εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ με το λεωφορείο της γραμμής, στο οποίο επιβαίνουν και πολίτες που τους συμπεριφέρονται υβριστικά, έχουν προτεραιότητα στην επιβίβαση αφήνοντας έξω ή όρθιους αρκετούς μαθητές. Κάποιες φορές χρειάζεται να πληρώσουν στο ΚΤΕΛ εισιτήριο. Το μεσημέρι ενδέχεται να σχολάσουν στις 12.00 (ελλείψει καθηγητών) και να φτάσουν σπίτι τους στις 4.00».
 
Αιτήματα
Η δε απόφαση με τα αιτήματα των μαθητών έχει ως εξής:
«Από 26/9/2018 μέχρι και 27/9/2018 οι μαθητές του Γυμνασίου Καρδαμύλης διοργάνωσαν αποχή για τον κυριότερο λόγο των μεταφορών που είναι το τωρινό μας πρόβλημα. Από τα ορεινά χωριά: Νεοχώρι, Πύργος, Καστάνια, Σαϊδόνα και Μηλιά περίπου 30 μαθητές κάθε πρωί περιμένουν τα λεωφορεία που ποτέ δεν έρχονται.
Το πρόβλημα υπάρχει επίσης στα χωριά αυτά:
Στούπα: Δεν μπαίνουν όλα τα λεωφορεία στο χωριό. Το ΚΤΕΛ έχει ζητήσει χρήματα κάποιες φορές από μαθητές για τη μεταφορά τους. Τα λεωφορεία των μαθητών καθυστερούν με αποτέλεσμα να χάνουμε τις πρώτες διδακτικές ώρες ή να φτάνουμε στα σπίτια αργά.
Άγιος Νικόλαος: Τα παιδιά φτάνουν Στούπα και κανένα λεωφορείο δεν τα παίρνει από εκεί, που τους κατεβάζουν οι οδηγοί των λεωφορείων λέγοντάς τους ότι θα περάσει το υποτιθέμενο λεωφορείο.
Άγιος Δημήτριος: Αφήνουν τα παιδιά στον Άγιο Νικόλαο.
Παιδιά τα οποία μένουν στα ορεινά χωριά δε μεταφέρονται καν».

φώτο αρχείου Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις