Συνιστάται υπομονή για τους οδηγούς στο κέντρο της Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 19/05/2017 17:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/05/2017 17:29
Ο… ασφαλτοτάπητας και
η ταλαιπωρία στην Αριστομένους
 
Ξεκίνησαν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, εργασίες μηχανικής απόξεσης του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα στην οδό Αριστομένους και σε παρόδους, στο πλαίσιο του έργου «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο», δηλαδή της ανάπλασης στην περιοχή "Ουζάκια".
Όπως σημειώνεται, «από την ανάδοχο εταιρεία θα γίνουν, επίσης, εκ νέου ασφαλτόστρωση, κατασκευή εγκαρσίων διελεύσεων δικτύων ηλεκτρομηχανολογικών και διαβάσεων πεζών, ενώ στην οδό Μακεδονίας θα υλοποιηθούν προβλεπόμενες από τη μελέτη εργασίες.
Προκειμένου να ολοκληρωθούν σωστά και με ασφάλεια οι απαραίτητες εργασίες, κατόπιν αδείας του Δήμου Καλαμάτας, η ανάδοχος εταιρείας προχωρεί τμηματικά στη διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Αριστομένους και Μακεδονίας.
 
ΑΠΟ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ ΕΩΣ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
1. Πρώτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Κωνσταντίνου, από προχθές έως τη Δευτέρα 22/5. Εφαρμόζεται διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα ισχύει απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων στις οδούς: Αριστομένους από Β. Όλγας έως Β. Κωνσταντίνου, Β. Αμαλίας από Ανδρέα Σκιά έως Αριστομένους, Δημοσθένους από Αριστομένους έως Ψαρών, Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους, Β. Όλγας από Αριστομένους έως Ανδρέα Σκιά. Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Ξενοφώντος και Β. Όλγας θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.
 
ΑΠΟ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2. Δεύτερη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Β. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, από την Τρίτη 23/5 έως το Σάββατο 27/5. Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων στις οδούς: Αριστομένους από Β. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, Σωκράτους από Αριστομένους έως Αριστοδήμου, Σόλωνος από Ψαρών έως Αριστομένους, Β. Κωνσταντίνου έως Αριστοδήμου. Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Σόλωνος και Β. Κωνσταντίνου θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.
 
ΑΠΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΨΑΡΩΝ
Τρίτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών, από τη Δευτέρα 29/5 έως το Σάββατο 3/6. Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων στις οδούς: Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών, Αριστομένους από Αριστοτέλους έως Μακεδονίας.
Επισημαίνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τοποθετεί τμηματικά, ανά στάδιο εργασιών, την κατάλληλη σήμανση σε όλες τις διασταυρώσεις, προκειμένου να ενημερώνονται οι οδηγοί για το κλείσιμο της οδού και την υποχρεωτική πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν.
Ανά στάδιο εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τους παράπλευρους δρόμους.
 
ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
4. Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου: Μεταβάλλεται η διαδρομή της γραμμής 1 με κατεύθυνση προς Παραλία και αυτή διέρχεται μέσω των οδών Αριστομένους – Φραντζή – Αρτέμιδος - Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου.
Η γραμμή 4 με κατεύθυνση προς κέντρο διέρχεται μέσω των οδών Φιλελλήνων – Αριστοτέλους – Φαρών – Β. Γεωργίου – Νέδοντος».


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις