ΣΥΡΙΖΑ: Οι επίσημες στηρίξεις σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμους της Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 14/05/2019 16:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/05/2019 16:19
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων, γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους Δήμους και τις Περιφέρειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών.
Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα. Ενώ για το θέμα συνεργασιών η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως το κόμμα πορεύθηκε «με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών».
«Στη βάση αυτής της λογικής», συνεχίζει η ανακοίνωση, «καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς»:
 
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο | Γιώργος Δέδες
 
Νομός Μεσσηνίας
Δήμος Δυτικής Μάνης: Νίκη | Παναγιώτης Μπασάκος
Δήμος Καλαμάτας: Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες | Μανώλης Μάκαρης
Δήμος Μεσσήνης: Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών | Γιώργος Τσώνης
Δήμος Πύλου - Νέστορος: Κοινωνία σε Κίνηση | Ηλίας Κανάκης
Δήμος Τριφυλίας: Επομένη μέρα για την Τριφυλία | Σωτήρης ΜπακούροςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις