Σφίγγει ο…κλοιός για τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2017 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2017 20:53
 
Όλο και στενεύει ο κλοιός για τα αυτοκίνητα και τους χρήστες τους στην πόλη της Καλαμάτας. Η ελεγχόμενη στάθμευση απλώνεται σε όλο το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα οι χρήστες των οδών να είναι αναγκασμένοι να συμμορφωθούν με τα νέα ειωθότα ή να περιμένουν την κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας.
 Βέβαια, μία κοινωνία για να μπορέσει να προχωρήσει και να προοδεύσει χρειάζεται παιδεία και νόμους. Εάν ένα απ’ τα δύο αφαιρεθεί, τότε παραλύει και μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αφορμή για αυτές τις σκέψεις είναι ότι για το πρόβλημα με τη στάθμευση στην Καλαμάτα είναι ότι υπάρχουν και  ασυνείδητοι πολίτες που παρκάρουν όπου λάχει παράνομα, αδιαφορώντας αν ενοχλούν ή παρακωλύουν την κυκλοφορία.
Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και την εισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή στο θέμα της στάθμευσης, αφού από τα χρήματα που εισπράττει, δεν φαίνεται να βελτιώνεται η κυκλοφοριακή κατάσταση, ούτε να δημιουργούνται νέοι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης.
Πάντως, η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ενημερώνει ότι με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ισχύσει επί της Αριστομένους ελεγχόμενη στάθμευση μέχρι την οδό Μακεδονίας. Η σχετική κάθετη και οριζόντια σήμανση θα τοποθετηθεί εντός των ημερών.
Από την άλλη πλευρά, εντός της εβδομάδος θα αρχίσουν να τοποθετούνται οι πρώτοι ιστοί ηλεκτροφωτισμού στα «Ουζάκια», στο πλαίσιο της ανάπλασης. Μέσα σε 2 εβδομάδες θα έχουν τοποθετηθεί  80 κολόνες από τις 120 και οι υπόλοιπες 40 θα έχουν εγκατασταθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Οι ιστοί ηλεκτροφωτισμού έρχονται σταδιακά από την Ιταλία. Οι λαμπτήρες θα είναι τεχνολογίας LED. Σημειώνεται ότι στο χώρο αυτής της ανάπλασης θα πραγματοποιηθεί το αποχαιρετιστήριο πάρτι του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.
 
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις