Σχολείο Τουρισμού OnTour 2019 1η στάση Κεφαλονιά

Πρώτη Δημοσίευση: 16/02/2019 10:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/02/2019 10:55
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές.
Μόλις το 2018 ταξίδεψε σε 6 προορισμούς, με 46 ομιλίες, 8 εργαστήρια και 82 εθελοντές. Συναντήθηκε με πάνω από 1.400 συμμετέχοντες, αυξάνοντας τις γνώσεις τους κατά 43% και τώρα είναι έτοιμο για νέους προορισμούς.
Μέσα στο 2019 τo Σχολείο Τουρισμού OnTour σχεδιάζει να ταξιδέψει σε Κεφαλονιά, Χίο, Όλυμπο, Λήμνο, Β. Σποράδες – Σκιάθο και Κω.
Ο πρώτος προορισμός, το Σχολείο Τουρισμού OnTour Κεφαλονιάς, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» στις 16 – 17 Μαρτίου (16 Μαρτίου ομιλίες, 17 Μαρτίου κλειστά, στοχευμένα εργαστήρια). Την τοπική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour Κεφαλονιάς έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μέσω του Προέδρου της και Local Ambassador, Γεράσιμου Τιμοθεάτου.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε ΣΤΟΤ συντονίζεται από τον εκάστοτε τοπικό εκπρόσωπο (Local Ambassador), ο οποίος αποτελεί τον Project Manager της εκδήλωσης σε κάθε στάδιό της, σε συνεργασία με την εθνική ομάδα διοργάνωσης και ο οποίος πλαισιώνεται από την τοπική οργανωτική ομάδα, της οποίας ηγείται. Εξαιρετικά σημαντική στην υλοποίηση των ΣΤΟΤ σε όλη την Ελλάδα, είναι η ομάδα εθελοντών της κάθε περιοχής, που στηρίζει την εκδήλωση καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να ταξιδέψει σε όσο περισσότερες γωνιές της Ελλάδας και να εξοπλίσει τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντάς τους κίνητρα, έμπνευση και πάθος μέσα από δυναμικούς και εξιδεικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες. Όλες οι διοργανώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και στηρίζονται στον εθελοντισμό και τις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων.
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour τελεί υπό την ακαδημαϊκή αιγίδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ εθνικοί υποστηρικτές είναι η Effect Communication και η Ε-Survey.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις