Σωρεία λαθών στο έργο δημιουργίας δημόσιων τουαλετών σύμφωνα με τη μείζονα αντιπολίτευση

Πρώτη Δημοσίευση: 21/02/2018 09:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/02/2018 09:56
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις έκαναν την εμφάνισή τους οι οικίσκοι που θα χρησιμοποιούνται ως δημόσιες τουαλέτες (Σ.Σ. στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο και στους ανοικτούς χώρους στάθμευσης απέναντι από το Μέγαρο Χορού), άρχισαν και οι αντιδράσεις από τους πολίτες. Τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας που δεχόμαστε όλες αυτές τις ημέρες δεν είναι λίγα.
Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την έντονη διαμαρτυρία της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα. Εκτός από τους χώρους της αίθουσας, χθες, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, οι Σταμάτης Μπεχράκης, Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Θεοφιλόπουλος παρουσίασαν τους λόγους που το προς υλοποίηση έργο ακυρώνει την όλη προσπάθεια για δημιουργία δημόσιων και λειτουργικών χώρων υγιεινής στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται υπό εξέλιξη κατασκευής αποτελούν εντελώς λάθος επιλογή. Έχουν χωροθετηθεί σε λάθος σημεία, σαν κτίρια δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλα, ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα ζητήματα σχετικά τη νομιμότητά τους.
Ειδικότερα ανέφεραν, σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση, ότι δημόσιες τουαλέτες συνηθίζεται να λειτουργούν σε δημόσια και δημοτικά κτίρια και όχι σε ανεξάρτητους οικίσκους σε κοινόχρηστους χώρους. Σημείωσαν μάλιστα ότι αυτή η κοινόχρηστη υποδομή θα έπρεπε να φτιαχτεί σε ήδη υφιστάμενο κτίριο του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Πρόσθεσαν ότι σαν κτίρια δεν είναι κατάλληλα και ειδικότερα είναι μικρά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τη «βαριά χρήση» του κέντρου ή του χώρου στάθμευσης μιας πόλης.
Επιπλέον, σημείωσαν ότι τα κτίρια αυτά δεν διαθέτουν βοηθητικούς χώρους για την αποθήκευση του εξοπλισμού καθαρισμού ή ότι είναι τόσο στενά που δεν μπορούν να μπουν και να δουλέψουν τα ηλεκτρικά μηχανήματα καθαρισμού.
 Σχολίασαν επίσης ότι πρόκειται για αντίγραφο των τουαλετών του αυτοκινητόδρομου, σημειώνοντας όμως ότι στον αυτοκινητόδρομο η επισκεψιμότητα στις τουαλέτες αυτές είναι οπωσδήποτε πολύ μικρότερη από αυτή που θα έχουν οι ανάλογες υποδομές στο κέντρο της πόλης.
Επιπλέον, οι δημοτικοί σύμβουλοι σχολίασαν ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του δημάρχου, οι δημόσιες τουαλέτες θα λειτουργούν από το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου, όμως το αποτέλεσμα θα είναι, γνωρίζοντας ο κόσμος την ύπαρξή τους, να πηγαίνει σε αυτές για την ανάγκη του και όταν είναι κλειστές, με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται έξω από αυτές.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις