Σωτήρης Τσώνης: Οι προεκλογικές υποσχέσεις για προσλήψεις θυμίζουν το «Τσοβόλα, δώστα όλα»

Πρώτη Δημοσίευση: 10/11/2018 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/11/2018 08:15
Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για προσλήψεις στο Δημόσιο, είπε ότι είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο έχει προεκλογική σκοπιμότητα και του θυμίζει τη λογική του «Τσοβόλα, δώστα όλα».
Όπως είπε, καλό είναι να γίνονται προσλήψεις, εφόσον όμως υπάρχουν δυνατότητες στην ελληνική οικονομία.
Επίσης, παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα ξέρουν καλύτερα την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, ενώ ο ίδιος τη θεωρεί τραγική. Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τη ΔΕΗ, όπου θα ακολουθήσουν πάρα πολλές αποχωρήσεις. Στις δε τράπεζες, όπως είπε, που είναι βαρόμετρο, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για εκ περιτροπής εργασία στους υπαλλήλους τους.
Θέλοντας να τονίσει την άσχημη κατάσταση της χώρας, σχολίασε ότι θα έπρεπε στο συνταξιοδοτικό κομμάτι η αναλογία εργαζομένων - συνταξιούχων να είναι 4 προς 1. Τώρα υπάρχουν 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι και 5 εκατ. εργαζόμενοι. Στους τελευταίους πρέπει να σημειωθεί ότι 1 εκατ. είναι δημόσιοι υπάλληλοι, άρα όσοι μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό εισπράττουν χρήματα ανέρχονται σε 4 εκατομμύρια. Αυτό, σχολίασε ο κ. Τσώνης, δείχνει ανάγλυφα την οικονομική κατάσταση, με το Δημόσιο ωστόσο να υπολειτουργεί, να υπάρχουν ανάγκες και να θέλει ενίσχυση με ικανά στελέχη.
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις