Σύσκεψη για καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Συνεργασία Δήμων Καλαμάτας & Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 20/11/2019 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/11/2019 11:31
Η ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, των αντιδημάρχων Καλαμάτας Ελένης Αλειφέρη και Μεσσήνης Αναστάσιου Παπαγεωργίου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Δήμων.
Η δημιουργία εγκαταστάσεων σταυλισμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι δυνατή κατόπιν διαδημοτικής συνεργασίας, ενώ δυνατότητα σχετικής χρηματοδότησης παρέχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Στο πλαίσιο της συνάντησης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, συμφωνήθηκε η συγκρότηση διαδημοτικού περιβαλλοντικού συνδέσμου, ο οποίος θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, που θα κατατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών προς χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».
Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα όπως η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΠΕΣΔΑ για κατασκευή ΣΜΑ, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, καθώς και η σύνδεση της δυτικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας με την περιοχή της Μπούκας στο Δήμο Μεσσήνης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις