Τέλος του 2013 ο ανάδοχος για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Πρώτη Δημοσίευση: 10/05/2013 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/05/2013 13:56
Ημέρα - ορόσημο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η 11η Ιουλίου 2013, καθώς τότε θα κατατεθούν οι τελικές προσφορές των υποψήφιων αναδόχων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σύμφωνα, δε, με τα χρονοδιαγράμματα, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η επιλογή του προσωρινού αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία αποφασίστηκε το πέρας του ανταγωνιστικού διαλόγου και εγκρίθηκε η πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους.
«Η σημερινή μέρα είναι αναμφίβολα ιστορική και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Οικονομική Επιτροπή», δήλωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας: «Αφενός, δικαιωθήκαμε για την πολιτική μας πρωτοβουλία να λύσουμε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που διαχρονικά μάς ταλάνιζε και αμαύρωνε τη δημόσια εικόνα μας και, αφετέρου, οι αποφάσεις αυτές της Οικονομικής Επιτροπής θα αποτελέσουν εφεξής το βασικό σημείο αναφοράς για όλα τα αντίστοιχα έργα που θα γίνουν στη χώρα».
«Το πολιτικό μήνυμα είναι ξεκάθαρο: όταν είμαστε οργανωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε επίσης και αναφερόμενος στην προνοητικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοίνωσε τη σύσταση «Πράσινου Ταμείου», το οποίο θα λειτουργεί με ανταποδοτικό χαρακτήρα και θα έχει ως σκοπό τη συνέχιση επ’ αόριστον υλοποίησης περιβαλλοντικών έργων με αυτοχρηματοδότηση.
Αναφερθείς στο κρίσιμο ζήτημα του κόστους, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα κυμανθεί κάτω από το μισό των προβλέψεων των Δημοτικών Αρχών, μετά μάλιστα και την εξασφάλιση 68,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΠΠΕΡΑΑ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Τατούλη, μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχει προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει επιλεγεί ο οριστικός ανάδοχος και θα έχει υπογραφεί η σύμβαση. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις