Τέρενς Κουίκ: «Φέτος θα κάνουμε διπλή Ανάσταση!»

Πρώτη Δημοσίευση: 13/04/2016 11:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/04/2016 11:09
Στο μείζον ζήτημα της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του από την Ελαία ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, τονίζοντας πως «ισχύει αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός, ότι φέτος θα κάνουμε διπλή Ανάσταση!».
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουίκ τόνισε: «Ισχύει αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός, ότι φέτος θα κάνουμε διπλή Ανάσταση και πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, τηρώντας αυτά που έχουμε συμφωνήσει και τίποτα παραπάνω δε θα βάλει κανένας στο τραπέζι, ό,τι συμφωνήθηκε στη συμφωνία του καλοκαιριού, νομίζω ότι 22- 23 του μηνός που θα γίνει το Eurogroup, θα κλείσουμε την συμφωνία αυτή. Όπως είπε και ο υπουργός Εργασίας, ο κ. Κατρούγκαλος, θα μπορούσαμε και χθες να έχουμε κλείσει, αλλά προσπαθούμε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Είναι, επίσης, γεγονός ότι με το ΔΝΤ έχουμε μια δυσκολία, θα έλεγα, συντονισμού. Οι καθυστερήσεις οι οποίες παίζονται από τη δική τους πλευρά, με διάφορα προσχήματα – βεβαίως μέσα σε όλα είναι και το θέμα της διαχείρισης του χρέους που για μας είναι πολύ σημαντικό - δείχνει μια νοοτροπία η οποία εμάς εδώ, τους Ευρωπαίους, μας δημιουργεί ζητήματα και προβλήματα. Πρέπει να σας πω ότι με τους Ευρωπαίους εταίρους, δηλαδή τους θεσμούς της Ευρώπης, έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων για τη συμφωνία, η οποία θα προχωρήσει. Άρα, επειδή θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, οι προσπάθειες γίνονται, οι διαπραγματεύσεις θαρρώ ότι είναι σθεναρές και είναι στο σωστό δρόμο. Μέχρι 22- 23 του μηνός θα έχουμε κλείσει, αφού έχουμε και το ενδιάμεσο σκαλοπάτι, γι’ αυτό και διακόπηκαν οι συνομιλίες 2 τα ξημερώματα, την ετήσια συνέλευση του ΔΝΤ.
Η Ελλάδα δε συγκρούεται. Διαπραγματεύεται, αλλά θα έχετε αντιληφθεί ότι το πρόβλημα πιο πολύ είναι μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων κι εμείς είμαστε στη μέση. Λοιπόν, ας τα βρουν εκείνοι μεταξύ τους, η Ελλάδα θα τιμήσει αυτά που οι 252 βουλευτές ψήφισαν το καλοκαίρι στη Βουλή, αλλά δε δέχεται τίποτα να μπει επιπλέον στο τραπέζι της συζήτησης».


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις