Τασούλα Φοίφα: Οι υποσχέσεις του Π. Τατούλη είναι λόγια του αέρα…

Πρώτη Δημοσίευση: 25/05/2019 18:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2019 18:09
Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Τασούλα Φοίφα μιλά στο “Θάρρος”


Στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δεύτερου βαθμού τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν, κατά κύριο λόγο, στους επικεφαλής των παρατάξεων. Υπάρχουν, όμως, και οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι με τη σειρά τους δίνουν ένα "διπλό αγώνα". Τόσο για τη νίκη της παράταξής τους όσο και για την εκλογή τους. Είναι, δηλαδή, όπως οι στρατιώτες σε έναν "πόλεμο". Όσο καλός κι αν είναι ο στρατηγός, αν το στράτευμά του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, τότε είναι σίγουρο ότι η μάχη είναι χαμένη.
Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, Τασούλα Φοίφα, με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο", αν και "μπαρουτοκαπνισμένη" από εκλογικές μάχες, δίνει τον προσωπικό της αγώνα για το συνδυασμό της, αλλά και για την ίδια. Μαθημένη, ίσως, τόσα χρόνια να συμμετέχει σε διάφορους φορείς, αλλά και στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τα… κατατόπια.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί δηλώνει σίγουρη για τη νίκη του Παναγιώτη Νίκα, ενώ δεν έχει ιδιαίτερο άγχος για την προσωπική της επιτυχία, αφού υποστηρίζει ότι το μόνο που θέλει να πετύχει, σε περίπτωση που εκλεγεί, είναι να προσφέρει το καλύτερο δυνατό για τους Μεσσήνιους και τις Μεσσήνιες.

-Μία ημέρα πριν από τις εκλογές πόσο σίγουρη είστε για το αποτέλεσμα της κάλπης;
Κύριε Πετρόγιαννη, είμαι σίγουρη για όλα αυτά που καθημερινά λαμβάνουμε ως μήνυμα από τους πολίτες της Μεσσηνίας. Είμαι σίγουρη πως η Μεσσηνία μας και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα. Είμαι σίγουρη πως ο τόπος δε χρειάζεται άλλα λόγια. Δεν έχει ανάγκη από άλλα χαμένα χρόνια. Είμαι σίγουρη πως ο Παναγιώτης Νίκας μπορεί να αλλάξει την πορεία του τόπου μας, το έχει αποδείξει και οι πολίτες το γνωρίζουν και αυτό θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.

-Γιατί ένας πολίτης να προτιμήσει το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα; Τι καινούργιο φέρνει;
Γιατί διαθέτουμε γνώση, εμπειρία και όραμα. Ο συνδυασμός της «Πρωτοβουλίας για την Πελοπόννησο» και όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτόν γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα του τόπου μας. Γνωρίζουμε, όμως, καλά πως με λόγια και υποσχέσεις δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα αυτά. Ο Παναγιώτης Νίκας και όλοι εμείς έχουμε αποδείξει με την παρουσία μας στα κοινά, αλλά και στο χώρο που ο καθένας μας δραστηριοποιείται, πως ξέρουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που εγγυάται ότι η Πελοπόννησος θα πάει μπροστά, έχουμε σχέδιο και οι πολίτες γνωρίζουν ότι θα το υλοποιήσουμε.

-Η κριτική που ασκείται στον απερχόμενο περιφερειάρχη πιστεύετε ότι θα γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των πολιτών της Πελοποννήσου;
Κύριε Πετρόγιαννη, σε αυτό τον τόπο ζούμε όλοι. Αν κανείς κοιτάξει γύρω του, είναι εύκολο να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δείτε το οδικό δίκτυο στο νομό μας, δείτε τις υποδομές και το πόσο πίσω η Μεσσηνία έχει μείνει. Δεν τα λέμε εμείς, τα λένε οι κάτοικοι σε όλη τη Μεσσηνία. Κανείς δε θέλει να κάνει αντιπολίτευση και μακάρι να είχαν γίνει όλα καλά. Όμως, δυστυχώς, 9 χρόνια μετά, το έργο που αφήνει πίσω της η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί θετικό. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στις υποσχέσεις τους. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τι έχουν τάξει και τι έχουν αποδώσει ως έργο. Οι πολίτες, δυστυχώς για ορισμένους, έχουν μνήμη και γνωρίζουν.

-Την επομένη των εκλογών θα απαιτηθούν συνεργασίες. Υπάρχουν συνδυασμοί με τους οποίους εσείς μπορείτε να τα βρείτε σε προγραμματική βάση;

Είναι μία συζήτηση που θα ακολουθήσει. Το νέο σύστημα απαιτεί συνεργασίες, όμως το ζητούμενο είναι να υπάρξει σύνθεση ανεξάρτητα αν ο «Κλεισθένης» το επιδιώκει ή όχι. Να μη ζήσουμε πάλι εικόνες από το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο που δεν τιμούν κανέναν. Θεωρώ ότι όλοι επιθυμούν το καλό και την πρόοδο του τόπου. Σίγουρα τα προγράμματα θα παίξουν ρόλο και σίγουρα θα υπάρξουν περιθώρια για συνεργασίες ανάμεσα στις δημοκρατικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις για το καλό της Πελοποννήσου. Είναι όμως, ξαναλέω, μία συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει σήμερα.

-Σε περίπτωση που εκλεγείτε περιφερειακή σύμβουλος, ποια είναι τα θέματα που θα προωθήσετε πρώτα;
Τα θέματα είναι πολλά και αφορούν μία σειρά από τομείς. Έχουμε μεγάλο πολιτικό χρέος απέναντι στη γυναίκα, στη μητέρα, στην εργαζόμενη, που θέλει μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση των παιδιών της, μια κοινωνία δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες, στις μητέρες με παιδιά ΑμεΑ.
Ως μητέρα κι εγώ μοιράζομαι μαζί σας την ίδια αγωνία. Από τη στιγμή που φέρνουμε τα παιδιά μας στον κόσμο, τα μεγαλώνουμε και τα διαπαιδαγωγούμε ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να ζήσουν ευτυχισμένα στον τόπο τους. Για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές που ακολουθούν, οφείλουμε να παράξουμε πολιτικές σε αυτή την κατεύθυνση.
Οφείλουμε, όμως, να σταθούμε δίπλα και στις μητέρες, που όσο κι αν τα παιδιά τους μεγαλώσουν, αυτές φροντίζουν να τα ταΐσουν, να τα ντύσουν, να τα κάνουν μπάνιο. Η αγωνία τους είναι τι θα απογίνουν τα παιδιά τους όταν αυτές λείψουν από κοντά τους. Γι' αυτές τις οικογένειές οφείλει να δουλέψει η Περιφέρεια. Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος, η δημιουργία κέντρων διημέρευσης που θα φιλοξενούν αυτά τα παιδιά, προσφέροντας υπηρεσίες ικανές στο να δημιουργούν μια ξεχωριστή καθημερινότητα για αυτά και την οικογένειά τους.

-Η Περιφέρεια είναι ένα σκαλί παραπάνω για την πολιτική σας καριέρα. Δε σας φοβίζει;
Καταρχάς δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, άρα δεν υιοθετώ σε καμία περίπτωση τον όρο καριέρα. Είμαι μία από εσάς, ένας άνθρωπος της κοινωνίας, που τα πολλά τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι ενεργά στα κοινά με μοναδικό σκοπό να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις προς όφελος των συμπολιτών μου και του τόπου μου. Η πορεία μου, άλλωστε, στην τιμητική θέση που οι δημότες της Καλαμάτας με έταξαν την τελευταία πενταετία είναι η απόδειξη γι’ αυτό. Όσο για το φόβο που με ρωτήσατε, είμαι βέβαιη πως κανείς δε νιώθει φόβο, θέλοντας να προσφέρει στην περιοχή του, θέλοντας να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες του.

-Τι υπόσχεται η Τασούλα Φοίφα στους Μεσσήνιους και στις Μεσσήνιες;
Μην περιμένετε από εμένα να ακούσετε «θα». Όλο αυτό το διάστημα έχω συνδιαμορφώσει μαζί με τους πολίτες αυτού του τόπου μία σειρά από προτάσεις. Είναι, ξέρετε, πολλοί οι τομείς όπου μπορούμε παρέμβουμε. Στο κοινωνικό πεδίο ιδιαίτερα, οφείλουμε να κάνουμε πολλά, γιατί οι καιροί το απαιτούν. Για εκείνο, πάντως, που μπορώ να δεσμευτώ κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια είναι πως θα εργαστούμε σκληρά για τα μικρά και τα μεγάλα. Έχουμε αποδείξει ότι δε μένουμε στα λόγια, άλλα κάνουμε έργα. Να είστε βέβαιοι ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή με τον Παναγιώτη Νίκα μπορεί και θα κάνει όλα εκείνα που η Μεσσηνία μας και η Πελοπόννησος αξίζει. Όσο για εμένα, να είναι βέβαιοι οι Μεσσήνιοι και οι Μεσσήνιες ότι η φωνή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα είναι η δική τους φωνή.


Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις