Τα «ρουσφέτια» πρόσχημα στο κλείσιμο του στρατοπέδου

Πρώτη Δημοσίευση: 19/05/2017 11:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/05/2017 11:55
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχίζει απτόητος τις επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με πρόσχημα τα «ρουσφέτια» στο στρατόπεδο.
Η «κολώνια» αυτή με το οριστικό κλείσιμο του «στρατοπέδου» κρατάει 2 χρόνια περίπου. Άλλοτε το «σώζει» ως ήρωας ο Πάνος Καμμένος και άλλοτε αφήνει αιχμές, προσβάλλοντας ολόκληρη την περιοχή και πρωτίστως τη μακρόχρονη ιστορία και τους αγώνες του 9ου Συντάγματος «Γιαννιτσά», με αστεία τύπου «Ομέρ Βρυώνη» .
Με αυτό τον τρόπο έχει αποφασίσει να εκφράσει την κόντρα του με τον πρώην πρωθυπουργό και τελευταία να βάλει στο στόχαστρο και το μητροπολίτη Μεσσηνίας, που αντιτάχθηκε στο κλείσιμο του στρατοπέδου…
Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι η «αποδοχή» των επιχειρημάτων του από την τοπική κοινωνία… «Ξαφνιασμένη» η τοπική κοινωνία δηλώνει από τα «ρουσφέτια» στο στράτευμα που αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος (με διαδρομή στην πολιτική δεκαετιών, γιατί έχει σημασία όταν μιλάμε για ρουσφέτια…).
Τι λέτε, ρε παιδιά, εσείς δεν είχατε ακούσει τίποτα, ποτέ; Όλοι αυτοί έξω, ανεξαρτήτου κόμματος-ταυτότητας-κοινωνικής κατάστασης, που βρεθήκαμε στα στρατόπεδα της «παραμεθορίου», όχι φυσικά του πεζικού, έχετε εκπλαγεί τόσο πολύ; Αλήθεια, «ρουσφέτια» στο στράτευμα άλλοι, πλην αυτών που καταγγέλλει ο υπουργός, δεν έκαναν; Σήμερα, άραγε, κανείς δε ζητά από τους πολιτικούς «ρουσφέτια», είτε για το στρατό είτε για δουλειά; Αν μη τι άλλο, η «έκπληξη» των συμπολιτών με κάνουν να αισθάνομαι σαν «ufo», λες και μεγάλωσα και ζω σ’ άλλο μέρος. Αν, βέβαια, το επιχείρημα για το κλείσιμο των «στρατοπέδων» ήταν τα «ρουσφέτια», πρώτη θα κινδύνευε η 120 ΠΕΑ, που για χρόνια πέρασαν «γενεές» Καλαματιανών. Τα τελευταία χρόνια και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις «μπήκε» ένα «φρένο». Καλά κάνει και μακάρι να το συνεχίσει και η «νυν» ηγεσία του υπουργείου… Άλλη κουβέντα αυτή, όμως, κι άλλη η λειτουργία των στρατοπέδων… Αν έχει «τύψεις» που το κλείνει ο υπουργός, δε χρειάζεται να «προσβάλει» μια ολόκληρη περιοχή για να εξυπηρετήσει την «κόντρα» του. Αν πάλι έχει επιχειρήματα, επιτέλους ας τα θέσει στο τραπέζι…  Πάντως, θα έπρεπε στο πώς αναφέρεται σε πρόσωπα, θεσμούς , αλλά και στο ίδιο το στρατόπεδο, για «Ομέρ Βρυώνηδες» κ.τ.λ., να του είχε απαντήσει «σύσσωμη» η τοπική κοινωνία, αλλά φαίνεται πως κάποιοι «βάζουν πλάτη»...

Κ. Γαζ. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις