Τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα Παπαλουκά και Θεοχαράκη

Πρώτη Δημοσίευση: 01/04/2019 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/04/2019 10:54
Τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης εικαστικών έργων, με τίτλο 'Σπύρος Παπαλουκάς, Βασίλης Θεοχαράκης - «Άγιον Όρος»' θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, αντί του Σαββάτου 6 Απριλίου.
 Η έκθεση με ζωγραφικά έργα του δασκάλου Παπαλουκά και του μαθητή Θεοχαράκη θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019. Στο στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα παρουσιασθούν, κυρίως, τοπιογραφίες από τοπία του Αγίου Όρους, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα και τους δύο καλλιτέχνες, οι οποίοι αποτελούν κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής ζωγραφικής. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 60 έργα του Σπύρου Παπαλουκά και του Βασίλη Θεοχαράκη.
Η έκθεση θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της άνοιξης στην Ελλάδα και θα προσελκύσει πλήθος φιλότεχνων, οι οποίοι θα θαυμάσουν από κοντά παραστατική ζωγραφική που αγγίζει την αφαίρεση, βασισμένη στην οργάνωση του ζωγραφικού χώρου, στη στερεά δομή της σύνθεσης, στην αρμονία των χρωμάτων και των τόνων.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο ο Τάκης Μαυρωτάς, Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, καθώς και ο Διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Λαμπρινίδης, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.
 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλή προετοιμασία και η άρτια διοργάνωση της μεγάλης έκθεσης εικαστικών έργων, με τίτλο 'Σπύρος Παπαλουκάς, Βασίλης Θεοχαράκης - «Άγιον Όρος»'. Πριν τη συνάντηση με το Δήμαρχο, ο κ. Μαυρωτάς ξεναγήθηκε από τον κ. Λαμπρινίδη στο Μέγαρο Χορού και συγκεκριμένα στο στούντιο, όπου θα εκτεθούν τα ζωγραφικά έργα του δασκάλου Παπαλουκά και του μαθητή Θεοχαράκη.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις