Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ανοίγουν τις πόρτες τους στον κόσμο

Πρώτη Δημοσίευση: 09/05/2019 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2019 20:51
Την προσεχή Κυριακή, 12 Μαΐου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά καλούν τους γονείς και τους μαθητές να γνωρίσουν το σχολείο και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για αυτό.
Όπως είπε σχετικά ο ιδιοκτήτης Φώτης Μπουγάς, στόχος της ανοιχτής αυτής ημέρας είναι οι ενδιαφερόμενοι να μάθουν τι προσφέρει το συγκεκριμένο σχολείο και πόσο κοστίζει για ένα μαθητή η φοίτηση, σχολιάζοντας πως τα χρήματα αυτά αξίζουν τον κόπο.
Όσο για τις εκπαιδευτικές βαθμίδες που λειτουργούν, ο κ. Μπουγάς είπε ότι υπάρχει από Παιδικός Σταθμός μέχρι και Λύκειο, ενώ «πιστεύω» των Εκπαιδευτηρίων είναι ότι ένας μέσος μαθητής που διαβάζει και ακούει ό,τι του λένε στο σχολείο, είναι καλυμμένος και έτοιμος να επιτύχει τους στόχους του.
Μίλησε, δε, για ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που δίνει κίνητρο στα παιδιά για μάθηση, που τα βοηθά να βάλουν στόχους και να προσπαθούν να τους επιτύχουν, αλλά ταυτόχρονα να χαίρονται την καθημερινή σχολικότητα.
Τέλος, έκανε γνωστό ότι το σχολείο δίδει υποτροφίες και κάλεσε τον κόσμο την Κυριακή να βρεθεί στο χώρο του.
Η εξωτερική συνεργάτις του σχολείου, Αγγελική Μαρκοπούλου, που είναι σύμβουλος επιχειρήσεων στρατηγικής ανάπτυξης και επικοινωνίας, ανέφερε ότι το Open Day δεν είναι απλά μια μέρα, αφού αποτελεί μέρος του στρατηγικού πλάνου του σχολείου, που έχει τίτλο «Εκπαίδευση- Παιδεία- Δεξιότητες», με ζητούμενο να είναι παιδοκεντρικό και εξωστρεφές. Επίσης, ετοιμάζει το μαθητή για να πετύχει τους στόχους του, όταν ολοκληρώσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Όσο για το τι θα ζήσουν όσοι επισκεφθούν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, η κα Μαρκοπούλου ανέφερε ότι, πέραν των πληροφοριών που θα λάβουν, θα ζήσουν το σχολείο από μέσα, θα δουν παραστάσεις, ενώ θα τιμήσουν τη μητέρα που εκείνη την ημέρα γιορτάζει.
Επίσης, θα φτάσουν μαθητές από άλλα σχολεία και ειδικότερα της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου, καθώς και της Ρητορικής Ομάδας του 1ου ΓΕΛ.
Η συγκεκριμένη ημέρα θα κλείσει, όπως είπε, με μια ενδιαφέρουσα ομιλία, που θα ενημερώσει τους γονείς τι πραγματικά προσφέρει το Πανεπιστήμιο στους μαθητές. Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του ΠΑ.ΠΕΛ. Νίκος Ζαχαριάς και η Μαρία Περαντονάκη, που θα μιλήσει για τις σύγχρονες τάσεις στην αγορά εργασίας.
Τέλος, η λυκειάρχης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Βίκυ Παπανικολάου, ανέφερε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωριστούν οι άνθρωποι του σχολείου με τους γονείς, ώστε να μάθουν για ένα σχολείο που προσφέρει στο παιδί, όχι μόνο την κατάλληλη εκπαίδευση, αλλά και την πραγματική παιδεία, ενώ του δίνει εφόδια που θα χρησιμοποιήσει και στην προσωπική του ζωή αλλά και στον επαγγελματικό του βίο.
Επίσης, δήλωσε ότι μέσα από τη σωστή προετοιμασία οι μαθητές του σχολείου έχουν ποσοστά επιτυχίας στην Πανελλαδικές άνω του 90%.
Π.Μπ. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις