Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Προεδρική Φρουρά και το Προεδρικό Μέγαρο

Πρώτη Δημοσίευση: 28/03/2019 08:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/03/2019 08:46
Την περασμένη Παρασκευή  μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Αθήνα με ειδικότερους προορισμούς την Προεδρική Φρουρά και το Προεδρικό Μέγαρο.
Αρχικά, επισκέφτηκαν το στρατόπεδο του Γεωργίου Τζαβέλλα, όπου εδρεύει η Προεδρική Φρουρά. Ύστερα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ξενάγηση μέσω της οποίας έμαθαν την ιστορία, τις αρμοδιότητες, αλλά και τον τρόπο κατασκευής και συντήρησης της στολής των θρυλικών Ευζώνων, όπως και τα είδη των στολών (χειμερινή, θερινή, ποντιακή, δωδεκανησιακή), παρακολούθησαν μέρος της εκπαίδευσής τους στο χώρο του στρατοπέδου. Αυτό που, κυρίως, εντυπώθηκε στη μνήμη τους είναι ότι η πιο δύσκολη στιγμή στη θητεία ενός εύζωνα δεν είναι ούτε το κρύο ούτε η ζέστη, αλλά η ώρα που αποχωρίζεται τη στολή του, επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ρήση «Για μια φορά Εύζωνας… Για πάντα Εύζωνας».
Ας σημειωθεί ότι η Προεδρική Φρουρά την πρώτη και τρίτη Κυριακή κάθε μήνα στις 11.00 π.μ. δίνει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να επισκεφθεί το στρατόπεδο όπου εκπαιδεύονται οι Εύζωνες και να μάθει την ένδοξη ιστορία τους.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο επιβλητικό Προεδρικό Μέγαρο. Έμαθαν  την ιστορία του Μεγάρου, θαύμασαν την αρχιτεκτονική του Ερνέστου Τρίλλερ, στον οποίο είχε ανατεθεί η κατασκευή των ανακτόρων, και εντυπωσιάστηκαν από τον κήπο του, που αποτελεί όαση πράσινου στο κέντρο της Αθήνας.
Ωστόσο, η πιο σημαντική στιγμή και εικόνα που θα κρατήσουν όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ήταν όταν τους μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Μέσα από λίγες λέξεις, με ειλικρινή ζεστασιά και απλότητα, έδωσε στους μαθητές συμβουλές ζωής. Συγκεκριμένα, υποστήριξε – αντλώντας όπως είπε από τα δικά του μαθητικά χρόνια – ότι οι γενικές γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές στα γυμνασιακά τους χρόνια αποτελούν τη βάση της προσωπικότητας, και όσο πιο στέρεο και πλήρες είναι το γνωστικό οικοδόμημα, τόσο πιο ολοκληρωμένη και ισορροπημένη γίνεται η προσωπικότητα. Επίσης, συμβούλευσε τους μαθητές να μην επιλέξουν επάγγελμα βάσει των εντυπώσεων της εποχής, αλλά από τις επιθυμίες και τις δυνατότητές τους.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις