Τα μηχανήματα αποσύρθηκαν και οι εργάτες έφυγαν από το Ακρογιάλι ...

Πρώτη Δημοσίευση: 22/02/2013 17:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/02/2013 17:07

 

Ο αντιπεριφερειάρχης υποστηρίζει ότι σε 10 μέρες ξεκινούν τα έργα στο Ακρογιάλι

 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Τα πήρε όλα κι έφυγε ο υπεργολάβος του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι, όπως ακριβώς έγραφε στο χθεσινό του πρωτοσέλιδο το «Θάρρος», αλλά ακόμα και χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, δήλωνε στα Μέσα Ενημέρωσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και σε δέκα ημέρες θα ξεκινήσουν και πάλι εργασίες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι οι μαρτυρίες κατοίκων του Ακρογιαλίου, ότι ακόμα και οι εργάτες που διέμεναν στην περιοχή ξενοίκιασαν τα σπίτια.

 

Π. Αλευράς

Ο υπεργολάβος, αφού άρχισε να απομακρύνει τα μηχανήματά του, παίρνοντας προχθές την τσάπα, συνέχισε με όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό του εργοταξίου. Το έργο έχει σταματήσει εδώ και δύο μήνες και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου εργασίες.

Όπως άγνωστο παραμένει και τι ακριβώς λέει η έκθεση που έχει στείλει το ΙΓΜΕ για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο έργο. Ακόμα και χθες οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη για το θέμα δεν ξεκαθάρισαν το τοπίο, λέγοντας ότι ειδικοί και η μελετήτρια θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα.

Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Αλευράς είπε: «Εκείνο που θέλω να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το Ακρογιάλι. Ήδη έχουν έρθει τα εργαστηριακά αποτελέσματα του ΙΓΜΕ, αξιολογούνται και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες θα συνεχισθούν, όπως προβλέπεται και από τη σύμβαση του αναδόχου. Άρα, θέλω να καθησυχάσω τους πολίτες που ανησυχούν, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το έργο. Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από ειδικούς, το έργο θα συνεχισθεί απρόσκοπτα, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει γνωμάτευση γεωλόγου της εταιρείας, η οποία λέει ότι τα υλικά είναι κατάλληλα και εντός των προδιαγραφών».

Απαντώντας στη συνέχεια σε άλλες ερωτήσεις, παραδέχθηκε πως έφυγαν μηχανήματα, αλλά υπογραμμίζοντας πως αυτό δε σημαίνει πως δε θα συνεχισθεί το έργο.

Καταλήγοντας είπε ότι είχε συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «Cikap» και σε ένα δεκαήμερο οι εργασίες θα ξεκινήσουν ξανά. Σχόλια

Μακάρι να είναι έτσι, όπως τα λέει ο αντιπεριφερειάρχης. Μπορεί ο καθένας να έχει τη δική του άποψη και αντίληψη ως προς το έργο, αλλά τουλάχιστον όσοι ζουν εκεί μόνιμα, νομίζω πως σταμάτησαν να έχουν τόσο μεγάλη αγωνία με τους νοτιάδες κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με τα όποια συμφέροντα το αντιμάχονται...

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις