Τα μνημεία βρήκαν το «δρόμο» τους…

Πρώτη Δημοσίευση: 20/03/2019 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2019 18:44
Σύνδεση Αρχαίας Μεσσήνης, Ανδρομονάστηρου, Σαμαρίνας και κάστρου Ανδρούσας
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδίδουμε τον οδικό άξονα που βελτιώνει την πρόσβαση, τόσο στο επίπεδο της ασφάλειας όσο και στο επίπεδο της άνεσης, και συνδέει την Αρχαία Μεσσήνη με το σπουδαίο εκκλησιαστικό μνημείο, το Ανδρομονάστηρο, την Αγία Σαμαρίνα και το κάστρο της Ανδρούσας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά τη χθεσινή τελετή εγκαινίων του δρόμου «γέφυρα Μάμι – Ανδρομονάστηρο».
«Για το έργο αυτό εξασφαλίσαμε ιδιαίτερα σημαντικούς πόρους, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου» δήλωσε ακόμη.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στο βουλευτή Μεσσηνίας και φίλο του κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο: «Ο κ. Λαμπρόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δύο αυτά έργα, με τα οποία είχε άμεση σχέση και θέλω να το πω δημόσια».
Αναφορά έκανε και στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή: το σημαντικό εγγειοβελτιωτικό έργο στο Τρίκορφο, το έργο Λάμπαινα – Ελληνοεκκλησιά, με προϋπολογισμό 330.000 ευρώ, το έργο Λάμπαινα-Αρσινόη, με προϋπολογισμό 247.000 ευρώ, ο δρόμος Νεοχώρι-Αρχαία Μεσσήνη με προϋπολογισμό 247.000 ευρώ και το Κλίμα-Πολύλοφος με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.
«Είναι σημαντικά έργα που γίνονται στην περιοχή και βέβαια το μεγάλο έργο είναι η κατάθεση του φακέλου για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη, στο κομμάτι που έχουμε έτοιμη την περιβαλλοντική αδειοδότηση, δηλαδή στο τμήμα Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα - Βαλύρα. Το υπόλοιπο κομμάτι, όπου δεν έχουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την περιμένουμε, θα ενταχθεί ως υποέργο. Θα εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση και αυτού του έργου» τόνισε ο κ. Τατούλης.
Όπως εξήγησε ακόμη: «Είναι ένα έργο που είχαμε χαρακτηρίσει “πιλότο”. Δυστυχώς, δεν “έτρεξε” εκείνη την περίοδο λόγω των μεγάλων διοικητικών και τεχνικών προβλημάτων. Είναι ένα έργο που θα φτάσει περίπου στα 40 εκατ. ευρώ, με στόχο να διευκολύνουμε τη ζωή και την οικονομία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, να δημιουργήσουμε καλύτερη προσβασιμότητα στους τουρίστες που επισκέπτονται όλα τα μνημεία μας, ιδιαίτερα την Αρχαία Μεσσήνη, που έχει μία ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα, και νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο και με αυτό το βάδισμα που κάνουμε, κάνουμε παρεμβάσεις σε όλο το οδικό σύστημα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας».
Ο περιφερειάρχης ανέφερε, τέλος, ότι θα υπάρξει μια συμπληρωματική σύμβαση για την αποκατάσταση των προσβάσεων της αγροτικής οδοποιίας στο δρόμο για το Ανδρομονάστηρο. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις