Τα πρώτα σχέδια της ΕΠΣΜ ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος Βασίλης Σπηλιώτης

Πρώτη Δημοσίευση: 09/06/2018 09:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/06/2018 09:07
Σούπερ καπ, σχολή παρατηρητών, επιμήκυνση παιδικού πρωταθλήματος, ανοικτές συναντήσεις με τις ομάδες 
 
Την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας έδωσε χθες στα γραφεία της οδού Δαμοφώντος και Σπετσών ο Βασίλης Σπηλιώτης. Με αυτή έγινε η απαρχή της καθιέρωσης του δημόσιου απολογισμού σε ετήσια βάση, όπως εξήγησε ο ίδιος.
Ο κ. Σπηλιώτης ευχαρίστησε αρχικά τα σωματεία, τους παράγοντες, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, με καλές συμπεριφορές κατά το 3μηνο που ο ίδιος έχει αναλάβει τη διοίκηση.
Ευχαρίστησε, επίσης, τους διαιτητές, την αρμόδια Επιτροπή και τον οικείο Σύνδεσμο που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην παράκλησή του για το αυτονόητο, δηλαδή καλές διαιτησίες, χωρίς προβλήματα.
Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΜ έδωσε συγχαρητήρια στις ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδό τους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρωταθλητή Μεσσηνίας, Πάμισο Μεσσήνης, που ανέβηκε στη Γ’ Εθνική, όπου και ανήκει, όπως σχολίασε. Τόνισε ότι είναι σημαντικό ότι θα υπάρχει διπλή μεσσηνιακή εκπροσώπηση στην κατηγορία, μαζί με την Καλαμάτα και ευχήθηκε μια από τις δύο να εξασφαλίσει την πρωτιά και την άνοδο. «Είμαστε δίπλα και στην Καλαμάτα και στον Πάμισο όσο μας χρειάζονται και θέλουν», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Σπηλιώτης, εκφράζοντας την στήριξη της Ένωσης στις κορυφαίες ομάδες του νομού.
Ακολούθως αναφέρθηκε στην επιτυχία των Μεικτών ομάδων της ΕΠΣΜ και ιδιαίτερα των Παίδων που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατέκτησαν την 3η θέση, χάνοντας σε μπαράζ και τις δύο φορές από την ισχυρή αντιπροσωπευτική ομάδα της Μακεδονίας.
«Πίστωσε» τη διάκριση στο τεχνικό τιμ της Ένωσης, τον τεχνικό διευθυντή Άγγελο Σκαφιδά, τον προπονητή Ηλία Μαστορέα και τον βοηθό του και φυσιοθεραπευτή Θοδωρή Ασημακόπουλο, οι οποίοι ανανέωσαν την θητεία τους, αφού, όπως εξήγησε ο κ. Σπηλιώτης, αυτό πρότεινε η τεχνική επιτροπή και το ΔΣ ικανοποιημένο από το έργο τους δεν είχε λόγους να αναζητήσει άλλα πρόσωπα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ έδωσε ακόμα συγχαρητήρια στα σωματεία που συμβάλουν στην καλή πορεία των μεικτών ομάδων, ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις ακαδημίες και δουλεύουν καθημερινά με τα παιδιά.
Ο Βασίλης Σπηλιώτης πρόσθεσε ότι το κομμάτι των μικρών ηλικιών και της ανάδειξης ταλέντων ενδιαφέρει ιδιαίτερα και την Ένωση και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθούν καινοτομίες, μεταξύ άλλων προτείνοντας την μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος υποδομών, με περισσότερες ομάδες, καθώς έτσι οι νεαροί παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν πιο πολλά παιχνίδια.
Ο κ. Σπηλιώτης τόνισε ότι περιμένουν και τις αλλαγές που προωθεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε επίπεδο υποδομών, μεταξύ άλλων με την υιοθέτηση ηλικιακών κατηγοριών Κ17, Κ15 κτλ. αντί για παίδων, προπαίδων κ.ο.κ.
Και το θέμα των μικρών πρωταθλημάτων, αλλά και ό,τι αφορά όλες τις διοργανώσεις και άλλα θέματα που αφορούν τον ποδόσφαιρο η διοίκηση Σπηλιώτη …πετάει την μπάλα στα σωματεία, ζητώντας να καταθέσουν τις προτάσεις τους, βάση των οποίων θα γίνουν αναγκαίες βελτιώσεις και καινοτόμες δράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται δύο ανοικτές συναντήσεις μέσα στον Ιούνιο, μια στην Καλαμάτα και μια στην Τριφυλία, με τις προτάσεις των σωματείων να εξετάζονται άμεσα και όσες προκριθούν θα συμπεριληφθούν στις προκηρύξεις που αναμένονται να κοινοποιηθούν στις αρχές Ιουλίου.
Μια ακόμη καινοτομία που θα ισχύσει είναι η λειτουργία σχολής παρατηρητών αγώνων μέσα από την οποία οι αποφοιτήσαντες θα πάρουν ιδιότητα και αναγνωριστική κάρτα παρατηρητή αγώνων. Είναι κάτι που θα συμβάλει στην προστασία του παιχνιδιού, των ποδοσφαιριστών και των διαιτητών, εξήγησε ο κ. Σπηλιώτης, καθώς οι παρατηρητές θα γνωρίζουν τα ακριβή τους καθήκοντα και πώς να δράσουν σε κάθε περίπτωση.
Κάτι ακόμη καινούργιο που θα δούμε τη νέα σεζόν είναι αγώνας σούπερ καπ ανάμεσα στον πρωταθλητή Μεσσηνίας Πάμισο και την κυπελλούχο ΕΠΣΜ Καλαμάτα. Το σούπερ καπ θα ανοίγει κάθε χρόνο την αγωνιστική περίοδο και θα έχει χαρακτήρα πανηγυρικό, αλλά και φιλανθρωπικό.
 
«Πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου» 
Σε ερώτηση για την αντιπαλότητα που υπάρχει με την ομάδα του Τάκη Βασιλόπουλου, η οποία εξέλεξε τα 5 από τα 11 μέλη του ΔΣ της Ένωσης, ο νυν πρόεδρος ανέφερε ότι από τη στιγμή που το ψηφοδέλτιο ήταν ενιαίο δεν υπάρχει αντιπολίτευση. «Πρέπει να συνεργαστούμε, αν το θέλουν, για το καλό του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου» σχολίασε σχετικά ο Βασίλης Σπηλιώτης.
Για το δάνειο των 200.000 ευρώ που είχε πάρει ως δάνειο η ΕΠΣΜ από την ΕΠΟ, ο πρόεδρος μετέφερε ότι εξυπηρετείται κανονικά με παρακράτηση επιχορήγησης και τα οφειλόμενα έχουν μειωθεί στις 162.000 ευρώ.
Μιλώντας για τις επαφές του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ ο κ. Σπηλιώτης ανέφερε ότι αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις για τον κ. Γραμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «αξιόλογο, γνώστη του ποδοσφαίρου και καταλληλότερο αυτή τη στιγμή για τη θέση».
Για το μητρώο μελών που τα σωματεία υποχρεούνται βάση του καταστατικού της ΕΠΣΜ να το καταθέτουν έως τέλος Μαΐου, λόγω μικρής προσέλευσης, δόθηκε παράταση και μπορούν οι ομάδες να το παραδώσουν στα γραφεία της Ένωσης μαζί με τις δηλώσεις σε πρωτάθλημα-κύπελλο.
Τέλος, για την αντικατάσταση του τάπητα στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, έργο που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Βασίλης Σπηλιώτης μετέφερε ότι απομένει η υπογραφή της σύμβαση με την τεχνική υπηρεσία και αμέσως θα ξεκινήσει η αντικατάσταση του υλικού και στα δύο γήπεδα, τα οποία υπολογίζει ότι θα είναι έτοιμα να παραδοθούν στις ομάδες μέσα στον Αύγουστο.
Χ.Ε.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις