ΤΕΙ Πελοποννήσου: Μνημόνιο συνεργασίας με Ρωσικό Πανεπιστήμιο «Φιλίας των Λαών»

Πρώτη Δημοσίευση: 30/03/2019 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/03/2019 11:45
Σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Ρωσικού Πανεπιστημίου «Φιλίας των Λαών», το οποίο υπογράφηκε στις 29 Νοεμβρίου 2018 στην έδρα του Πανεπιστημίου στη Μόσχα, αντιπροσωπεία του Ρωσικού Πανεπιστημίου επισκέφτηκε προχθές, έπειτα από ειδική πρόσκληση των Πρυτανικών Αρχών, τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από το διευθυντή του Αγροτικού και Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου, καθηγητή Dr. Vadim Pliushchikov και τον senior lecturer Georgiο Tsamourlidis και συνοδευόταν από τον ομότιμο καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Χρήστο Πασχαλίδη.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στα γραφεία της Διοίκησης με τον πρύτανη του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθηγητή Ιωάννη Καπόλο και τους αντιπρυτάνεις Γ. Σταθά, Ευστρ. Γεωργόπουλο και Δ. Πετρόπουλο και επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ευόδωση αυτής της διμερούς συνεργασίας.
Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με μέλη ΔΕΠ του ΤΕΙ, οι οποίοι παρουσίασαν συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για εκπαιδευτική και επιστημονική συνεργασία και από κοινού έρευνα με τους αντίστοιχους επιστήμονες του Ρωσικού Πανεπιστημίου.
Ακολούθως υπογράφτηκε το Πρόγραμμα Εργασιών (Working Program) μεταξύ του πρύτανη κ. Καπόλου και του καθηγητή Dr. Vadim Pliushchikov, στο οποίο εξειδικεύτηκαν οι τομείς συνεργασίας και ορίστηκαν οι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
Εκ μέρους του ΤΕΙ Πελοποννήσου ορίστηκαν υπεύθυνοι οι αντιπρυτάνεις Γεώργιος Σταθάς (καθηγητής) και Δημήτριος Πετρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής) και εκ μέρους του Αγροτικού και Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Ρωσικού Πανεπιστημίου ο αναπληρωτής διευθυντής επιστημονικού τομέα Α. Gadzhikurbanov.
Μετά την υπογραφή του Προγράμματος Εργασιών οι εκπρόσωποι του Ρωσικού Πανεπιστημίου ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο και διαπίστωσαν ότι υπάρχει πολύ καλή οργάνωση, άρτιος εξοπλισμός για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύγχρονος επιστημονικός εξοπλισμός για διενέργεια έρευνας υψηλού επιπέδου αλλά και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Το δε μεσημέρι έφαγαν στο φοιτητικό εστιατόριο μαζί με τους φοιτητές του ΤΕΙ.
Να σημειωθεί πως το «Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών» (RUDN) είναι ένα μεγάλο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, το οποίο ιδρύθηκε το 1960. Έχει περίπου 30.000 φοιτητές από 140 χώρες και απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα ακαδημαϊκό προσωπικό. Απονέμει πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις