Τελετή έναρξης τη Δευτέρα για το Θερινό Σχολείο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/07/2019 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/07/2019 10:43
Για δέκατη τέταρτη χρονιά ξεκινά και φέτος το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς, που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου από 8 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.
Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν φέτος 38 ομογενείς μαθητές ηλικίας 18-24 ετών, ενώ στα Διδακτήρια της Σχολής θα διδαχθούν τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα σε δύο επίπεδα, αρχαρίων και προχωρημένων και μαθήματα της ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας και του πολιτισμού στην αγγλική. Οι διδάσκοντες είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο δε πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα.  Το πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης.
Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι, κυρίως, η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.
Να σημειωθεί πως η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα, 8 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Σχολής, «Ν. Πολίτης» και θα περιλαμβάνει ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Νιάρχου με θέμα «Η φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις