Τελευταία Κυριακή στο Αγρόκτημα Φοίφα

Πρώτη Δημοσίευση: 08/06/2019 09:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2019 09:14
Στο τέλος της φτάνει για τη “Re:Think” ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και το Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα μία ακόμα χρονιά γεμάτη από εκπαιδευτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις.
Πάνω από 50 επισκέψεις σχολείων (κυρίως από όλη τη Μεσσηνία αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα) διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς 2018 - 2019 στο Αγρόκτημα κι ένα σύνολο που ξεπερνά τους 2.000 μαθητές παρακολούθησε προγράμματα φυσικής καλλιέργειας, αειφορίας, αυτοδιαχείρισης κι επανάχρησης.
Παράλληλα, λειτούργησε το «Σχολείο στη φύση», ένα πρότυπο σχολείο περιβαλλοντικής, βιωματικής, ολιστικής και δημοκρατικής εκπαίδευσης, που στόχο έχει να το αγκαλιάσει ολόκληρη η σχολική κοινότητα.
Ταυτόχρονα, ποικίλες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια έγιναν στο Αγρόκτημα, συνδυαστικά με εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο της «Κυριακής στο Αγρόκτημα», κάποιες εκ των οποίων θα συνεχιστούν και μέσα στο καλοκαίρι. Τέλος, το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης ξεκινά εκ νέου - σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας - μια νέα περίοδο επέκτασης και συντήρησής του, με τοποθετήσεις κομποστοποιητών και επιτόπια εργαστήρια σε σχολεία της Μεσσηνίας. Ήδη 8 σχολεία έχουν αναλάβει κομποστοποιητές μέσα στον τελευταίο μήνα και μαθητές έχουν εκπαιδευτεί στη φυσική κομποστοποίηση, ενώ περαιτέρω συντήρηση του Δικτύου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο.
Επιπλέον το Δίκτυο συνεχίζει να διευρύνει τα «σύνορά» του εκτός του νομού, καθώς έχει ήδη τοποθετήσει συνοικιακούς κομποστοποιητές στα Βριλήσσια, με μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινότητα, σε συνεργασία φυσικά με το Δήμο Βριλησσίων.
Μπαίνοντας δε σε ρυθμούς καλοκαιριού, αύριο Κυριακή, 9 Ιουνίου, από τις 11.00 το πρωί και μετά, το Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα ανοίγει για τελευταία για φέτος φορά τις πόρτες του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «Κυριακή στο Αγρόκτημα» και με θεματική «Θαλασσοκυριακή και τελευταία στο Αγρόκτημα – Φέρνοντας τη θάλασσα στους κήπους μας!».
Η είσοδος είναι 6 ευρώ/άτομο (με σπιτικό μπουφέ και κεράσματα). Παράλληλα, όσοι  επιθυμούν μπορούν να γνωρίσουν την τράπεζα  παραδοσιακών σπόρων του Αγροκτήματος και να προμηθευτούν δωρεάν παραδοσιακούς σπόρους και φιντἀνια.
Για περισσότερες πληροφορίες ή/και δηλώσεις συμμετοχής: 27210 22505 ή rethink-project.gr, FB: Re:Think – Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις