Τελευταία παράσταση απόψε για «Το τάβλι» στο προαύλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Πρώτη Δημοσίευση: 31/08/2018 11:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/08/2018 11:13
Ξεχωριστή εμπειρία χαρακτήρισαν την περιοδεία τους στα χωριά της Μεσσηνίας ο Φίλιππος Σοφιανός και ο Πέρης Μιχαηλίδης
 
 
Ολοκληρώνεται απόψε η παραγωγή του «ΔΗΠΕΘΕΚ» που για δύο μήνες ταξίδεψε από «χωριό» σε «χωριό» σ’ όλη τη Μεσσηνία, χαρίζοντας στιγμές ψυχαγωγίας σε πόλεις και χωριά.
Στις 9.30 σήμερα το βράδυ, όσοι δεν πρόλαβαν, θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσουν, στο προαύλιο χώρο του ΔΗΠΕΘΕΚ, το κλασικό αριστούργημα του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι», σε σκηνοθεσία του Πέρη Μιχαηλίδη, και στους ρόλους τον Φίλιππο Σοφιανό και τον Πέρη Μιχαηλίδη.
Αναφερόμενη σ’ αυτή τη δίμηνη περιοδεία, η πρόεδρος της «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη, τη χαρακτήρισε μια μοναδική εμπειρία, ευχαριστώντας ηθοποιούς και συντελεστές.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξήρε την παρουσία του Φίλιππου Σοφιανού το διάστημα αυτό στο ΔΗΠΕΘΕΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγάπη του για το θέατρο, όχι μόνο στην Καλαμάτα, καθώς είναι «αναγνωρισμένος» και επιτυχημένος σ’ όλη τη χώρα. Ζήτησε, δε, από τον ίδιο να παραμείνει στο «πλευρό» του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.
Παράλληλα, ευχαρίστησε και το σκηνοθέτη της παράστασης κ. Μιχαηλίδη για τις μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας που χάρισαν στους κατοίκους όλης της Μεσσηνίας.
Ο Φίλιππος Σοφιανός ευχαρίστησε το δήμαρχο Καλαμάτας, όσο και την πρόεδρο της «Φάρις», για τη συνεργασία τους σ’ αυτές τις δυο παραγωγές, μία το χειμώνα και μία το καλοκαίρι. Υπογράμμισε ότι η περιοδεία με το «Τάβλι» στα χωριά της Μεσσηνίας ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, ένα «ταξίδι» σε έναν κόσμο που ζει κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι άνθρωποι της πόλης. Συμπλήρωσε δε, ότι ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές του Ταϋγέτου η αποδοχή από το «κοινό» ήταν κάτι το συγκλονιστικό, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός της χώρας φαίνεται από την «αποδοχή» που τυγχάνει σ’ αυτές τις περιοχές.
Την αποδοχή που είχε η παράσταση στα ορεινά χωριά σχολίασε και ο σκηνοθέτης Πέρης Μιχαηλίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο οραματιζόταν και η Μελίνα Μερκούρη, όταν ίδρυε τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.
Από την πλευρά του ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους συντελεστές της παραγωγής, που πέρασαν μαζί ένα υπέροχο δίμηνο σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας. Κλείνοντας τόνισε ότι θα κρατήσει τη ζεστή «αγκαλιά» των κατοίκων των ορεινών περιοχών και των απομακρυσμένων χωριών, που σε αντίθεση με τις «λουτροπόλεις» έδειξαν πόσο ανάγκη έχουν από τον πολιτισμό.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις