Τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στη Μεσσήνη με… αποχαιρετισμούς και συγκινήσεις

Πρώτη Δημοσίευση: 09/08/2019 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2019 19:14
Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπό αυτή τη σύνθεση ήταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εκείνο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7 Αυγούστου στο Δήμο Μεσσήνης.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το Σώμα να τιμά τη μνήμη του δημοτικού συμβούλου Τάσου Πουλόπουλου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ένα μήνα πριν, καθώς και του υπαλλήλου του Δήμου, Αθανάσιου Ρούτση, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.
Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ο οποίος πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια στην υγεία του, με το σύνολο του Σώματος και τους επικεφαλής των μειοψηφιών να εκφράζουν τα περαστικά και τις ευχές τους για ανάρρωση. 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Κοτταρίδης, που δεν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος κατά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, ευχαρίστησε το δήμαρχο για την ύψιστη τιμή στο πρόσωπό του, καθώς και τους επικεφαλής των μειοψηφιών και τους παραιτηθέντες, κ.κ. Αναστασόπουλο και Σαμπαζιώτη, για την άψογη συνεργασία τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Σημείωσε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο επικράτησε υψηλό επίπεδο, με γόνιμο διάλογο και ήπιες αντιπαραθέσεις, σε πολιτικό πάντα πλαίσιο, με γνώμονα το καλό του Δήμου. Ευχήθηκε κλείνοντας καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή.
Εκτός, του Νίκου Κοτταρίδη το Σώμα αποχαιρέτησε και ο Νίκος Ξαρχάκος. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, που είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του πριν από δύο χρόνια περίπου, σημείωσε ότι αποτελεί για τον ίδιο απόφαση ζωής ο αποχαιρετισμός στην αυτοδιοίκηση, ενώ υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται «παρών» στα προβλήματα και τις προκλήσεις του Δήμου ως ενεργός δημότης του.  Ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του για τη συνεργασία που είχαν, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη αν κάποιον στεναχώρησε.
Το ήθος του Νίκου Ξαρχάκου εξήρε και ο νέος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, σημειώνοντας τον ακέραιο χαρακτήρα του και προσθέτοντας ότι οι γνώσεις του ήταν πολύτιμες για το Δήμο.
Τελευταία συνεδρίαση ήταν και για ακόμα έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό, τον πρώην δήμαρχο Ιθώμης και αντιδήμαρχο τα τελευταία 4 χρόνια, Κώστα Γεωργακόπουλο. Κατά τον αποχαιρετισμό του, ο κ. Γεωργακόπουλος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τη συνεργασία τους, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα οι Δήμοι να δουν πολύ προσεκτικά το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας και τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που συντελείται αυτές τις ημέρες στη Σιβηρία και είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη. Τελευταία συνεδρίαση και για τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, που από την πλευρά του αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι Δήμοι στο μέλλον, θέτοντας και το ζήτημα είσπραξης του ΕΝΦΙΑ που θα αναλάβουν.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις