Την «επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος» περιμένουν στη Ν.Δ. για να «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια!

Πρώτη Δημοσίευση: 15/06/2019 16:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/07/2019 10:00
Ούτε χθες ανακοινώθηκαν – Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι υποψήφιοι
 
 Ούτε χθες, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αργά το απόγευμα, ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, παρά τα όσα δήλωνε την Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη. Τα ανοιχτά «μέτωπα» είναι αρκετά σ’ όλη τη χώρα και χθες στα κεντρικά του κόμματος ήταν αλλεπάλληλες οι συσκέψεις μεταξύ του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και «στενών» συνεργατών του, με στόχο να «κλείσουν» όλα τα ψηφοδέλτια.
Όπως φαίνεται, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται μια προσπάθεια να «κάμψουν» τις αντιδράσεις και την πικρία αυτών που θα «κοπούν», εξαντλώντας παράλληλα και τα χρονικά περιθώρια, με σκοπό να αποφύγουν «διαρροές» δυσαρεστημένων προς μικρότερα κόμματα.
Καθότι ακολουθεί το τριήμερο και η αργία του Αγίου Πνεύματος, οι «ανακοινώσεις» όλα δείχνουν πως παίρνουν παράταση για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει «εκπλήξεις» ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με την ελπίδα ότι η «επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος» θα δώσει και τη λύση στο «γόρδιο δεσμό» των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι το χρονικό περιθώριο για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων είναι η Πέμπτη 20 Ιουνίου. Στο δικό μας νομό και με το δεδομένο ότι τουλάχιστον 10 με 12 «μνηστήρες» του ψηφοδελτίου έχουν ήδη γραφεία, βρίσκονται άπαντες σε «αναμμένα κάρβουνα». Καθώς το τριήμερο λόγω και της εορτής του Αγίου Πνεύματος έχει αρκετές γιορτές, εκδηλώσεις και «πανηγύρια» σε χωριά, επικρατεί έντονη αμηχανία για το πώς θα πρέπει να παρουσιαστούν τα «γαλάζια» στελέχη στον κόσμο…
Τέλος, την ίδια ώρα που στη Νέα Δημοκρατία η συζήτηση  ανακυκλώνεται γύρω από τη «σύνθεση» του ψηφοδελτίου, στα αντίπαλα «στρατόπεδα», και δη σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία στη Μεσσηνία, με πρωτοκλασάτα στελέχη να έχουν πέσει στη «μάχη», όπως ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
 
Του Κώστα Γαζούλη



Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις