Την Πέμπτη 21 Μαρτίου το «YIAMAS Gastro Bar» σερβίρει… «α λα γαλλικά»

Πρώτη Δημοσίευση: 15/03/2019 14:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/03/2019 14:36
Την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Μαρτίου, περισσότεροι από 5.000 σεφ σε εστιατόρια σε όλο τον κόσμο θα σερβίρουν την ίδια μέρα ένα παραδοσιακό γαλλικό δείπνο στους πελάτες τους. Στη χώρα μας το «παρών» θα δώσουν 104 εστιατόρια σε 32 πόλεις. Το Yiamas Gastro Bar, μάλιστα, είναι το πρώτο από τα εστιατόρια της Καλαμάτας που δήλωσε συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και αναμένεται να προσφέρει μια ξεχωριστή βραδιά γνωριμίας και απόλαυσης των γεύσεων της Γαλλίας, με ένα μενού 4 πιάτων.
Η βραδιά... “α λα Γαλλικά” θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Gout de France - Good France» που διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά το γαλλικό υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος σεφ Alain Ducasse.
Έτσι, εκπρόσωποι του ξενοδοχείου Elite City Resort θα παραβρεθούν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου σε δεξίωση στην Γαλλική Πρεσβεία, προσκεκλημένοι του πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy και του κ. Olivier Dovergne (Mazinnov), κατά τη διάρκεια της οποίας θα διεξαχθεί ο τελικός του διαγωνισμού Mazichef για το Kαλύτερο Eλληνικό Eκλέρ, παρουσία γνωστών Γάλλων και Ελλήνων σεφ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 27210 22434
www.yiamasgastrobar.gr
http://bit.ly/GoodFrance19-el
https://www.facebook.com/ambafrance.gr/
 
 
Στρογγυλό τραπέζι για «Γαλλοφωνία και Γαστρονομία»
Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το στρογγυλό τραπέζι «Γαλλοφωνία και Γαστρονομία» που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το Σχολείο Τουρισμού και το Elite City Resort.
Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά το Yiamas Gastro bar για να ακούσει τον Jean-Marie Hoffmann, executive chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, την Ντίνα Νικολάου, σεφ, ιδιοκτήτρια εστιατορίων στο Παρίσι, τον Κώστα Παπαδημητρίου, οινολόγο, επιχειρηματία της πόλης και τον Παναγιώτη «Γαστροναύτη» Παπανικολόπουλου, τροφογράφο, γαστρονομικό σύμβουλο επιχειρήσεων, να μοιράζονται τις επαγγελματικές και γαστρονομικές τους εμπειρίες και να επισημαίνουν τον πρωταρχικό ρόλο της γαλλικής γλώσσας στους επαγγελματικούς τομείς της γαστρονομίας και του τουρισμού.
Η βραδιά έκλεισε με ένα δείπνο γευσιγνωσίας γαλλικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που είχε σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση ο σεφ του Yiamas.
Να σημειωθεί πως η εκδήλωση αυτή άνοιξε την εβδομάδα Γαλλοφωνίας 2019, η οποία συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 11.00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με τον 3ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία και την Κυριακή 17 (17.00 και 19.30) με την προβολή ταινιών γαλλόφωνου κινηματογράφου στον πολυχώρο εκδηλώσεων Α49.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις