Τιμήθηκε η μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου

Πρώτη Δημοσίευση: 12/05/2013 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2013 09:35

 
Τη μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου, τίμησε χθες το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά». Κατά τη διάρκεια μιας λιτής τελετής τελέστηκε δοξολογία και ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστρατήγου  Αθαν. Τσέλιου, στην οποία γινόταν αναφορά στη ζωή του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος καθιερώθηκε ως προστάτης του Στρατού Ξηράς το 1864.

Η ημερήσια διαταγή του αρχηγού ΓΕΣ δεν μπορούσε να μην περιλαμβάνει και τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αφού επισημαινόταν: «Ιδιαίτερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να επηρεαστεί η αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας».

Επίσης, ζητήθηκε από τους στρατιωτικούς, τους εθνοφύλακες και το πολιτικό προσωπικό να παραδειγματιστούν και να αντλήσουν πίστη και δύναμη από το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου, αλλά και να είναι έτοιμοι για κάθε θυσία αν αυτό απαιτηθεί.

Ακολούθως, ο διοικητής του Συντάγματος, συνταγματάρχης Ι. Τζανετάκης, κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που έψαλαν οι παρατεταγμένοι στρατιώτες του αγήματος.

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία στη συνέχεια να δουν τα εκθέματα μιας μικρής έκθεσης που αποτελούνταν από ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, το πολυβόλο ΗΚ11 και τα όπλα G3 A3 και  G3A4, αλλά και φωτογραφίες από τη δραστηριότητα της 77ης Μονάδας Επιστράτευσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δημ. Σαμπαζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμάτας Δημ. Πολίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδ. Μπρεδήμας, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.        

Του Χάρη ΧαραλαμπόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις