Τιμή και επίδοση επαίνων Νικολάου Πολίτη

Πρώτη Δημοσίευση: 01/02/2019 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/02/2019 08:19
Τιμή προς τους Τρεις Ιεράρχες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σχέση τους με την Παιδεία, απέδωσε προχθές η εκπαιδευτική κοινότητα.
Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση, τη διοργάνωση της οποίας είχαν αναλάβει το 24ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους εκπαιδευτικούς, που τελέσθηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Η εορταστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, παρουσία πλήθους κόσμου, ξεκίνησε στις 18.00, με την ομιλία με θέμα «Η προσφορά των Τριών Ιεραρχών» από τη διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας Χρυσή Χρυσανθακοπούλου.
Στη συνέχεια, μαθητές του ίδιου σχολείου παρουσίασαν αποσπάσματα έργων των Τριών Ιεραρχών, ενώ ποιήματα απήγγειλαν μαθήτριες του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Ακολούθως, μαθήτριες και μαθητές του 4ου Γυμνασίου παρουσίασαν θεατρικό με τίτλο «Η κοινή γιορτή». Η χορωδία του 4ου Γυμνασίου, με τη συνοδεία πιάνου, απέδωσε τραγούδια. Προσευχή στους Τρεις Ιεράρχες είπαν μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου. Χορούς της Καππαδοκίας απέδωσε τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Καλαμάτας.
 
Έπαινοι Νικολάου Πολίτη
Κατόπιν, επιδόθηκαν οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη, τους οποίους έχει θεσμοθετήσει ο Δήμος Καλαμάτας και συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο. Αποδέκτες των επαίνων ήταν οι μαθητές που πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2018 και εισήλθαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το έπαθλο που συνόδευε τους επαίνους αντιστοιχεί στην καταβολή 400 ευρώ για τον πρώτο αριστεύσαντα, 300 ευρώ για το δεύτερο και 200 ευρώ για τον τρίτο, ανερχόμενης της συνολικής πίστωσης σε 2.700 ευρώ, σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τους επαίνους παρέλαβαν οι ίδιοι οι μαθητές ή συγγενείς τους.
Οι πρωτεύσαντες απόφοιτοι του 2018 είναι:
 
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Κουτέλα Ιωάννα / Εκπαιδευτήρια Μπουγά
Ξυνού Καλλιρρόη /Λύκειο Αρφαρών
Βεργινάδη Αναστασία-Ευαγγελία / 1ο Λύκειο Καλαμάτας
 
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος / 3ο Λύκειο Καλαμάτας
Βασιλοπούλου Αγγελική/ 5ο Λύκειο Καλαμάτας
Ματαλίκα Αναστασία / 1ο Λύκειο Καλαμάτας
 
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Παπαθεοδωρίδης Βασίλειος/ 3ο Λύκειο Καλαμάτας
Βουγιούκος Δημήτριος/ 4ο Λύκειο Καλαμάτας
Καλφακάκος Αλέξανδρος/ 4ο Λύκειο Καλαμάτας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις