Τι αλήθεια συμβαίνει με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών;

Πρώτη Δημοσίευση: 10/06/2019 09:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/06/2019 09:54
Τελικά, υπάρχει απόφαση της 6ης ΥΠΕ για «λουκέτο», ναι ή όχι;
Αυτό που συμβαίνει δημόσια από προχθές στην Τριφυλία και δη στα Φιλιατρά σχετικά με το Κέντρο Υγείας που λειτουργεί στην πόλη και το εάν υπάρχει ή όχι απόφαση για «λουκέτο» σε αυτό, δεν έχει προηγούμενο. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, φοβισμένη και δεν ξέρει, πια, τι να πιστέψει. Οι πολίτες των Φιλιατρών, βλέποντας τα τελευταία χρόνια, να συρρικνώνονται δημόσιες – κρατικές υπηρεσίες στην πόλη, μετά τα αλλεπάλληλα «λουκέτα» που έχουν μπει από όλες τις κυβερνήσεις και με ανύπαρκτες έως σπασμωδικές κι εκ των υστέρων αντιδράσεις των δημοτικών Αρχών Φιλιατρών και Τριφυλίας, είναι κυριολεκτικά «στα κάγκελα» και εξοργισμένοι. Και μόνο η σκέψη, πολύ δε περισσότερο τυχόν σχεδιασμός ή μεθόδευση, που θα αγγίζει το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών αποτελεί «αιτία πολέμου». Με την υγεία και τη ζωή των πολιτών δε δικαιούται κανείς να παίζει παιχνίδια οιασδήποτε μορφής και σκοπιμότητας.

Ιστορικό αντικρουόμενων δημόσιων τοποθετήσεων για το Κ.Υ. Φιλιατρών
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ώρα 2:23μμ, με δημοσίευση στο λογαριασμό του συνδυασμού του «Άνοδος Τριφυλίας» στο facebook, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, εξέφρασε την αντίθεση και αντίδρασή του «για την πρόθεση των αρμοδίων αρχών ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ σε άλλη μια υπηρεσία των Φιλιατρών. Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, θέλουν να αποτελεί σε λίγο καιρό παρελθόν για τον τόπο μας», για την οποία όπως ανέφερε «Πριν από λίγη ώρα, ενημερώθηκα από επίσημα χείλη…» (σ.σ. γράφαμε σχετικά στο χθεσινό φύλλο του «Θ»). Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα η δημοσίευση αυτή εστάλη και ως ανοιχτή επιστολή τα ΜΜΕ.
Στις 8:03μμ ο διευθυντής του Κ.Υ. Φιλιατρών, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, με δημοσίευσή του στο facebook, τόνισε ότι είναι ψευδές (αυτό που ανέφερε ο κ. Λεβεντάκης) ότι υπάρχει απόφαση για κλείσιμο του Κ.Υ. Φιλιατρών. Συγκεκριμένα ο κ. Σωτηρόπουλος έγραψε: «Διάβασα την παραπάνω ανακοίνωση και είμαι υποχρεωμένος να αποκαταστήσω την αλήθεια.. Κάποιοι, απ' ότι φαίνεται, παραπληροφόρησαν τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Τριφυλίας Κο Λεβεντάκη και του είπαν ότι υπάρχει απόφαση για κλείσιμο του Κέντρου Υγείας. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να ξέρει περισσότερα από τον Διευθυντή... Ποια είναι τα επίσημα χείλη, που είπαν στον Κο Λεβεντάκη κάτι τέτοιο, αφού δεν είναι τα δικά μου.. Εμένα πάντως δεν με ρώτησε κανένας... Είναι ΨΕΥΔΕΣ λοιπόν αυτό και καλό θα είναι να προσέχουμε τι λέμε και πώς το λέμε... Αυτοί λοιπόν που παραπληροφόρησαν τον κο Λεβεντάκη, να προσέχουν, γιατί η αναστάτωση της κοινωνίας χωρίς λόγο, μόνο κακό κάνει...».
Στις 9:57μμ έγινε νέα δημοσίευση στο λογαριασμό του συνδυασμού του «Άνοδος Τριφυλίας» στο facebook, στην οποία ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ανέφερε: «Αγαπητοί συνδημότες του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Πριν από λίγη ώρα ο Διευθυντής του Κ.Υ. Φιλιατρών, κύριος Δημήτριος Σωτηρόπουλος, με δήλωσή του διέψευσε την πληροφορία που είχα και που είναι κοινό μυστικό στην πόλη των Φιλιατρών, σχετικά με το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας. Γνωρίζοντας όμως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που μια τέτοια πληροφορία αναστατώνει την πόλη των Φιλιατρών και τους κατοίκους της και έχοντας υπ’ όψιν μου την από (23.06.2016) δημοσίευση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online με τίτλο “Υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών” και την από (20.07.2017) δημοσίευση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online με τίτλο “Ανησυχία για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών” όφειλα, ως αυριανός Δήμαρχος Τριφυλίας, να ενημερώσω και να προστατεύσω τους πολίτες των Φιλιατρών, από ένα τέτοιο δυσάρεστο, για την πόλη τους γεγονός. Επίσης, σήμερα συζητήθηκε έντονα στην πόλη των Φιλιατρών, η οριστική μετάθεση της ιατρού κ. Τζαβάρα από το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εάν δεν είναι έτσι, ας το διαψεύσει ο αρμόδιος φορέας. Μην ξεχνάμε όμως, ότι κατά τον ίδιο περίπου τρόπο και εν μία νυκτί, έκλεισε το Α.Τ. Φιλιατρών, χωρίς κανένας να προλάβει να μεριμνήσει έγκαιρα. Σήμερα δε, έκλεισε οριστικά και η Εθνική Τράπεζα, παρ’ όλο που είχε δημοσιευθεί επίσημα, πως θα λειτουργεί 2 ημέρες την εβδομάδα. Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις προς τους πολίτες των Φιλιατρών, υπήρξαν στο παρελθόν για το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, για την έδρα του Δήμου Τριφυλίας (ότι δεν θα αλλάξει), καθώς και για τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες, που τελικά έκλεισαν. Με την ευχή λοιπόν, να βγει αληθινός ο κ. Σωτηρόπουλος, δηλώνω ότι θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες των Φιλιατρών, για την αναστάτωση την οποία εγώ ο ίδιος τους δημιούργησα, σε περίπτωση που αποδειχθεί στο μέλλον ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ όμως να ξέρετε, πάντα θα βρίσκομαι ένα βήμα πριν τα γεγονότα και να το καταλάβουν όλοι αυτό, γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός: “όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι” και θα προστατεύω, με κάθε τρόπο, τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου Τριφυλίας».
Τέλος, το βράδυ της Παρασκευής, σε δελτίο Τύπου που απεστάλη στα ΜΜΕ από το γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, με θέμα «Λειτουργία Κέντρου Υγείας Φιλιατρών», αναφέρεται ότι, «Κατόπιν επαφών του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παν. Κατσίβελα με στελέχη του Υπουργείου Υγείας δεν επιβεβαιώνεται η διακοπή της λειτουργίας του Κ.Υ. Φιλιατρών. Αντιθέτως Ιατρός Γενικής Παθολογίας μετακινείται στο Κ.Υ. για τη στελέχωσή του, κατόπιν των ενεργειών του Δ/ντή του κ. Δημ. Σωτηρόπουλου».
Αλήθεια, υπάρχει απόφαση για «λουκέτο»; Μπαίνει «λουκέτο»; Κλείνει το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και το κρύβουν από την κοινωνία; Ποια είναι η απόφαση για το «λουκέτο», ποιος την έλαβε και πότε; Μήπως υπάρχει ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» σε περίπτωση αποχώρησης ιατρού από το Κ.Υ. Φιλιατρών; Είναι σίγουρο και απολύτως διασφαλισμένο ότι σε περίπτωση αποχώρησης ιατρού, θα έχει προηγηθεί της αποχώρησης πλήρωση της θέσης του που θα κενωθεί αποτρέποντας τυχόν δυσλειτουργία και «λουκέτο»; Τι, αλήθεια, συμβαίνει; Επιβεβλημένο, πλέον, είναι η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ (Διοικητής: Παναγιώτης Νικολόπουλος, Υποδιοικητές 6ης ΥΠΕ: Δημήτριος Κωστακιώτης Μιλτιάδης Ζαμπάρας) – αφού το Κ.Υ. Φιλιατρών από την 1η Γενάρη 2015 ανήκει στην αρμοδιότητα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθώς σύμφωνα με το Ν. 4238/2014 «Τα Κέντρα Υγείας της Χώρας με τις αποκεντρωμένες μονάδες τους (Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία, Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία) μεταφέρονται και εντάσσονται στην οργανωτική δομή των οικείων Δ.Υ.Πε. και αποτελούν εφεξής αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες τους»  – δημόσια κι επίσημα να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει! Όπως, επίσης, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα την από 11−9−2014 πρότασή της – η οποία ήταν έτοιμη νωρίτερα, από το καλοκαίρι του 2014 – για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη διασύνδεση των δομών υγείας!

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις