Τι αλλάζει στις σχολές της Καλαμάτας με το σχέδιο Αθηνά- ΦΕΥΓΕΙ Η ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!

Πρώτη Δημοσίευση: 31/01/2013 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/01/2013 20:38

Σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών είναι από αυτή τη στιγμή το σχέδιο Αθηνά που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος .

Το σχέδιο Αθηνά αναφέρει τα εξής:

 

ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

 

Στα υπόλοιπα τμήματα

Συγχώνευση Τμήματος Θερμοκηπιακών καλλιεργειών & Ανθοκομίας  με το Τμήμα  Φυτικής Παραγωγής και στην Καλαμάτα έρχεται η αντίστοιχη σχολής του Μεσολογγίου. Όνομα σε αυτό το Τμήμα θα είναι το  Τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

 

Το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγχωνεύεται με τη Σχολή Διοίκησης Μονάδων Υγείας Πρόνοιας και το νέο όνομα θα είναι Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Οργανισμών και Συστημάτων.

 

Το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής, το Τεχνολογίας Τροφίμων όπως και το τμήμα της Σπάρτης μένουν όπως έχουν απλά με όνομα Λογιστικής Χρηματοοικονομικής το πρώτο, Μηχανικών Πληροφορικής το δεύτερο ενώ το τρίτο παραμένει χωρίς μετονομασία.

 

Τέλος το ΤΕΙ Καλαμάτας μετονομάζεται σε ΤΕΙ Πελοποννήσου.

 

Στις Πανεπιστημιακές σχολές της πόλης δεν αλλάζει κάτι.

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το Σχέδιο Αθηνά εδώ.

 Σχόλια

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!! ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ! ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΑΣ ΣΥΝ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 400 ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!!! Το προσχέδιο του σχεδίου Αθηνα το οποίο θα ψηφιστεί σε 45 μέρες από σήμερα, όλο αυτό το διάστημα θα γίνονται διαβουλέυσεις αναφέρει: "Το σχέδιο όσον αφορά το Τμήμα ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ προβλέπει την κατάργηση του, (δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση εάν θα παραμείνουν εδώ μέχρι να πάρουν πτυχίο ή εάν μεταφερθούν στην Πάτρα από το Σεπτέμβρη)."

Πραγματικά είναι τραγικό αυτό που θέλουν να κάνουν. Το τμήμα αυτό προσφέρει τεράστιο έργο στην Καλαμάτα, αφού παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες λογοθεραπείας σε όσους έχουν ανάγκη από αυτές. Οι φοιτητές θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την πρόθεση του Υπουργείου αλλά είναι σχεδόν αδύνατο. Γι' αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας σε αυτό!! Με το κλείσιμο του τμήματος χάνονται εντελώς οι όποιες υπάρχουσες υποδομές και φυσικά μειώνονται δραστικά οι φοιτητές ,που συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη της πόλης.

Το "λαμπρό" αυτό σχέδιο ΑΘΗΝΑ αναφέρει ανάμεσα σε όλα τα αλλά, την κατάργηση του τμήματος της Λογοθεραπείας και τη μεταφορά της στην Πάτρα. Εκτός του ότι αυτή η απόφαση είναι κάτι περισσότερο από ΤΡΑΓΙΚΗ, δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στους φοιτητές καθώς και στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας. Αρχικά, οι 400 φοιτητές που απαρτίζουν το τμήμα λογοθεραπείας θα αναγκαστούν ξαφνικά να αλλάξουν πόλη και καθημερινότητα και θα πρέπει να προσαρμοστούν από την αρχή, ένα μεγάλο ποσοστό θα σταματήσει τις σπουδές του και δεν θα ακολουθήσει στην Πάτρα (καθώς δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε έναν ακριβότερο τρόπο ζωής) και πάνω από 20 διδάσκοντες θα χάσουν τη δουλειά τους. Σε ότι αφορά το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρει το τμήμα, τα περιστατικά που φιλοξενεί το ίδρυμα θα μείνουν χωρίς λογοθεραπεία αφήνοντας "ξεκρέμαστους" γονείς και παιδιά που έχουν ανάγκη από αυτές τις ΔΩΡΕΆΝ συνεδρίες. Επιπλέον, η Πάτρα δεν θα δεχτεί μετά χαράς τους νέους φοιτητές που θα καταφθάσουν εκεί και θα είναι αρνητικοί απέναντι μας, καθώς μας θεωρούν κατώτερούς σε σχέση με αυτούς δεδομένου ότι το τμήμα τους προϋπήρχε και έχουν ιστορία στο χώρο της λογοθεραπείας, άρα ένας Θεός ξέρει αν και πότε θα πάρουμε το πτυχίο μας. Παράλληλα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο έλλειψης υποδομών καθώς ο αριθμός των φοιτητών της λογοθεραπείας θα αυξηθεί ραγδαία και σαν να μην έφτανε αυτό δεν θα έχουν όλοι οι φοιτητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα τους καθώς θα διεξάγονται κληρώσεις( λόγω του μεγάλου αριθμού των φοιτητών δεν θα μπορούν άπαντες να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια της σχολής) και πολλοί ,αν όχι όλοι,θα βρεθούν με χρωστούμενα μαθήματα που κανονικά έχουν περαστεί. Τα προβλήματα συνεχίζονται και αφορούν την κοινωνία της Καλαμάτας,καθώς θα μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των φοιτητών που συνεισφέρει στην πόλη της Καλαμάτας προπάντων σε θέματα ενοικίου αλλά και σε άλλα ,που με τη σειρά τους συντελούν στην ανάπτυξη της πόλης. Χρειαζόμαστε , λοιπόν, την υποστήριξη όλων κι εμείς με τη σειρά μας θα αγωνιστούμε για να αντιταχθούμε σε αυτή την άλογη και άδικη απόφαση και να παραμείνει εδώ το τμήμα της λογοθεραπείας.

ελεος με την κλαψα σας. 14 σχολες ειχατε στην καλαματα και εισασταν απο τις πιο προνομιουχες πολεις. τα τει δεν ειναι για να νοικιαζετε γκαρσονιερες και να εχουν δουλεια τα μαγαζια σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις