Τι θα ψηφίσουμε;

Πρώτη Δημοσίευση: 11/01/2015 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/01/2015 08:25
Ίσως επειδή η γενιά μου (1984) σταμάτησε ξαφνικά να κάνει όνειρα λόγω της κρίσης, είναι αυτή που προβληματίζεται πιο πολύ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Βέβαια, αυτός ο προβληματισμός αφορά σχεδόν όλη την Ελλάδα. Έτσι, καθημερινά ακούω πάρα πολλές φορές το ερώτημα: «Τι θα ψηφίσουμε;».
Υπό άλλες συνθήκες, είτε δε θα ακουγόταν αυτό το ερώτημα είτε θα είχε ο κάθε νέος, ειδικά, να δώσει μια σίγουρη απάντηση και, μάλιστα, με επιχειρήματα, για να σε πείσει.
Η απάντηση που ακούγεται πιο συχνά είναι «δεν ξέρω».
Από την άλλη, βέβαια, ελάχιστοι έχουν μπει στη διαδικασία να διαβάσουν προγράμματα ή να ακούσουν ομιλίες, αφού θεωρούν ότι είναι λόγια του αέρα και φρούδες υποσχέσεις, κάτι που, μάλιστα, οι πολιτικοί- σχεδόν όλων των κομμάτων- έχουν καταφέρει να αποδείξουν με τον καλύτερο τρόπο.
Δεν ξέρω ούτε εγώ, αλλά ούτε και οι περισσότεροι, ποια είναι η σωστή επιλογή και ποιος θα καταφέρει να μας κάνει ξανά να ονειρευόμαστε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και από εκεί και πέρα, ο καθένας ας ψηφίσει ό,τι τον φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος.
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις