Τον έψαχναν για τη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου κι αυτός έκανε διαρρήξεις κάθε μέρα στην Καλαμάτα!

Πρώτη Δημοσίευση: 15/03/2019 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/03/2019 21:35
Συμμορία νεαρών Ρομά κατέκλεβαν σπίτια στην Καλαμάτα 
 Ποσό που πιθανότατα ξεπερνά κατά πολύ τα 50.000 ευρώ εξασφάλισε από τον Οκτώβριο μέχρι προχθές ομάδα νεαρών Ρομά που επιδιδόταν σε τακτικές κλοπές σπιτιών σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 25 διαρρήξεις και στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο νεαροί Ρομά, ενώ αναζητούνται άλλοι 4 που έχουν ταυτοποιηθεί. Ανάμεσά τους είναι ένας 14χρονος.
Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών, ένας 22χρονος, που έχει ταυτοποιηθεί, είναι ο ίδιος που συμμετείχε μαζί με άλλους τέσσερις ομοφύλους του στη διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Φραντζή τον Ιανουάριο, οπότε καταδιώχτηκαν άγρια από αστυνομικούς και στο χωριό Πλατύ εμβόλισαν περιπολικό, καταφέρνοντας να ξεφύγουν.
Όπως, όμως, όλα δείχνουν, αν και μόλις 22 χρόνων δεν πτοήθηκε καθόλου ότι οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν για τη διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο και υπό τη μύτη τους σχεδόν κάθε μέρα άνοιγε σπίτια στην Καλαμάτα!
Και η δράση του δε σταματά εδώ, καθώς έχει απασχολήσει πολλές φορές με κλοπές στο παρελθόν, όπως κι άλλοι ομόφυλοί του από την ομάδα στην υπόθεση των κλοπών που εξιχνιάσθηκε χθες.
Σήμερα οι δύο που έχουν συλληφθεί θα απολογηθούν στον ανακριτή.
 
Απόγευμα έως βράδυ
Η ομάδα των έξι Ρομά επιδιδόταν σε διαρρήξεις σπιτιών, όταν οι ένοικοί απουσίαζαν. Συνήθως παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, ενώ προτιμούσαν ώρες απογευματινές έως βραδινές. Σε λιγότερες από τις μισές περιπτώσεις που εξιχνιάσθηκαν έχει υπολογισθεί ότι η λεία τους ξεπερνά τα 33.000 ευρώ. Κι αυτό, γιατί πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να υπολογίσουν την αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων από τα σπίτια τους. Έτσι, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό μπορεί να ξεπερνά κατά πολύ τα 50.000 ευρώ!
Την υπόθεση εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Στις 25 Φεβρουαρίου, η ομάδα ΟΠΚΕ σε περιπολία εντόπισε ένα αυτοκίνητο, το οποίο κινούνταν ύποπτα. Όταν προσπάθησε να το ελέγξει, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει και κάποια στιγμή το εγκατέλειψε. Οι αστυνομικοί το είχαν κατασχέσει και είχαν διαπιστώσει πως οδηγός ήταν ένας 19χρονος Ρομά. Προχθές εξακρίβωσαν ότι και αυτό το αυτοκίνητο είχε χρησιμοποιηθεί στις κλοπές που εξιχνιάσθηκαν.
Νωρίς το βράδυ της Τρίτης η ομάδα των Ρομά επιχείρησε να διαρρήξει σπίτι στην οδό Εγγονοπούλου στην Καλαμάτα. Όμως, έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Περίπου στις 9.00 το ίδιο βράδυ η ΟΠΚΕ εντόπισε στους Αγίους Κωνσταντίνους Αρφαρών το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα στην οδό Εγγονοπούλου και συνέλαβαν έναν 19χρονο Ρομά, που ήταν οδηγός και του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αλλά και εκείνου που είχε κατασχεθεί στις 25 Φεβρουαρίου.
Το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν και συνέλαβαν στο Αριοχώρι και έναν 22χρονο.
Μαζί τους οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και άλλα 4 άτομα που διέπρατταν μαζί τις κλοπές. Τον 22χρονο Ρομά που έχει ταυτοποιηθεί στη διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου, άλλον έναν 22χρονο Ρομά, έναν 21χρονο ομοφυλό τους και τον 14χρονο αδελφό του συλληφθέντος 19χρονου.
 
Σε όλη την Καλαμάτα
Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 12 Μαρτίου, στην Καλαμάτα, στα Λέικα και στο Ελαιοχώρι διέπραξαν συνολικά 22 κλοπές σε σπίτια και 3 απόπειρες. Συνήθως επέλεγαν να αφαιρούν χρήματα και κοσμήματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έπαιρναν και κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές.
Από αυτά που έχουν δηλώσει ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, έκλεψαν 4.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας 28.500 ευρώ.
Συγκεκριμένα, έχει εξακριβωθεί ότι είναι οι δράστες των διαρρήξεων που έχουν σημειωθεί σε σπίτια στις εξής περιοχές της Καλαμάτας (στην παρένθεση αναφέρεται η ημερομηνία της κλοπής): Οδός Αθηνάς (21/9), οδός Ιωάννου Αποστολάκη (19/10), οδός Θρασυμήδου και πάροδος Αύρας (21/10), οδός Ηρώων απόπειρα (7-10/12), στα Λέικα (14/12), στην Αγία Παρασκευή (20/12), οδός Καλλιπατείρας (20/12), οδός Ηλία Αρδούνη (21/12), οδός Νεφέλης (23/12), οδός Δήμητρας (27-28/12), οδός Ανθέων (6/2), στο Ξηροκάμπι Λεΐκων (17/2), στα Γιαννιτσάνικα (19/2), πάροδος Κρήτης (19-20/2), στα Λέικα (17/2 και 22/2), οδός Μενάνδρου (28/2 -4/3), οδός Λακωνικής (3/3), οδός Σοφίας Φίλντιση (6/3), πάροδος Παμίσου (9/3), οδός Λακωνικής (8-12/3), στο Ελαιοχώρι (11/3) και στην Πλάκα (12/3).
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
 
Της Βίκυς ΒετουλάκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις