Τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο τίμησαν οι αστυνομικοί

Πρώτη Δημοσίευση: 21/10/2017 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/10/2017 08:35
Τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο τίμησαν χθες και οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα, ενώ ακολούθησε δεξίωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου Rex.
Στις εκδηλώσεις παρέστη το σύνολο του ένστολου και διοικητικού προσωπικού της Αστυνομίας, ενώ την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Αστυνομίας διάβασε η Αστυνόμος Α΄ που υπηρετεί στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Μαρία Καραγιάννη.
Μεταξύ άλλων, η ημερήσια διαταγή του αρχηγού ανέφερε:
«Βιώνουμε ως μέλη του αστυνομικού οργανισμού τα αισθήματα της ικανοποίησης, της χαράς, της τιμής και της υπερηφάνειας, αποτέλεσμα της επίσημης αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς μας. Αναλογιζόμαστε, παράλληλα, το χρέος και την ευθύνη μας έναντι της πατρίδας μας και της κοινωνίας και ανανεώνουμε την ισχύ του όρκου και τη βούλησή μας να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα, με αποτελεσματικότητα, με ανθρωπιά και αυτοθυσία στις απαιτήσεις της θεσμικής μας αποστολής.
Γνωρίζουμε, άλλωστε, όλοι πως η προστασία των πολιτών, η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και γενικά η εξασφάλιση των απαραίτητων για την οικονομική ανάκαμψη και την ευημερία της χώρας προϋποθέσεων ομαλότητας, ηρεμίας και ασφάλειας αποτελούν βασικές υποχρεώσεις και κυρίαρχη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.
Μια Αστυνομία σύγχρονη παρά το δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον, αποτελεσματική παρά τις πολυάριθμες και πολύπλοκες επιχειρησιακές απαιτήσεις, εξωστρεφή παρά την ιδιαίτερη ιεραρχική και οργανωτική της δομή και κυρίως ανθρώπινη παρά τις δύσκολες βιωματικές εμπειρίες υπό τις οποίες, μοιραία, το προσωπικό της καλείται, καθημερινά, να εκπληρώσει τη σημαντική και πολυεπίπεδη υπηρεσιακή του αποστολή».
Β.Β.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις