Το «μπαλάκι» στη νέα Δημοτική Αρχή Μεσσήνης για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος!

Πρώτη Δημοσίευση: 09/08/2019 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2019 08:16
“Ετεροχρονισμένα” φθάνει στο δημοτικό συμβούλιο σημείωσε ο Αθανασόπουλος που υποσχέθηκε διαβούλευση! 


Το «διαχρονικό» θέμα του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη «πρωταγωνίστησε» και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης επί δημαρχοντίας Γιώργου Τσώνη. Αφορμή στάθηκε η «απάντηση» και τα σχέδια που προβλέπονται στη νέα «μελέτη», την οποία ανέμεναν στη Μεσσήνη από τις αρχές του περασμένου Απριλίου. 
Η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, που αναπλήρωνε το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ο οποίος απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας, ενημέρωσε το Σώμα για το «υλικό» που έφθασε στο Δήμο Μεσσήνης, ως απάντηση στο αίτημα της «διαπαραταξιακής» επιτροπής που είχε σταλεί στις 2 Απριλίου του 2019. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το σχετικό «στικάκι» με το υλικό της νέας μελέτης που προωθείται από το υπουργείο παραδόθηκε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, καθώς και στο δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος και ενημερώθηκε για το περιεχόμενό του. 
Πλέον, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος, η ευθύνη για τις όποιες αποφάσεις μετατίθεται στη νέα Δημοτική Αρχή και στο νέο δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου. 
Λίγο πριν πάρει το λόγο ο Γιώργος Αθανασόπουλος, σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτών που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση για το γεγονός ότι δεν τους δόθηκε ο λόγος. Ο πρόεδρος του Σώματος εξήγησε ότι το θέμα δε βρίσκεται προς συζήτηση, θα έρθει στο μέλλον και το μόνο που έγινε ήταν ενημέρωση από την αντιδήμαρχο σχετικά με την παραλαβή του υλικού. 
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αθανασόπουλος, που πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου σε λίγες ημέρες, τόνισε ότι δικαιώθηκαν σε όσα καταλόγιζαν το προηγούμενο διάστημα για καθυστέρηση στην παραλαβή της μελέτης, η οποία υπογράμμισε ότι φθάνει ετεροχρονισμένα στο Δήμο Μεσσήνης, με το έργο να έχει προχωρήσει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο από το υπουργείο, ενώ έχει ολοκληρωθεί η α’ φάση του διαγωνισμού ΣΔΙΤ. Πρόσθεσε δε, ότι η ευθύνη γι’ αυτό «βαραίνει» αποκλειστικά την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Παράλληλα, την κάλεσε να αναρτήσει το συντομότερο το «υλικό» που παρέλαβε στην ιστοσελίδα του Δήμου, με σκοπό να ενημερωθούν οι δημότες για το περιεχόμενο. 
Αναφορικά με τις προθέσεις του ιδίου, υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει προσεκτικά το «υλικό» που παρέλαβε, ενώ δεσμεύτηκε ότι όταν θα φθάσει για διαβούλευση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα προσκαλέσει και το γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, να δώσει το «παρών» και να ενημερώσει τους πολίτες, ακούγοντας παράλληλα και τους όποιους προβληματισμούς τους. 
Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, σημειώνοντας ότι ο δρόμος «επισκίασε» και έπαιξε σημαντικό ρόλο ακόμα και στις εκλογές, ζητώντας από τη νέα Δημοτική Αρχή, όταν «ενημερωθεί» για το περιεχόμενο, να τοποθετηθεί για τις προθέσεις της, προσθέτοντας ότι η δική του δημοτική παράταξη συμφωνεί με τη νέα χάραξη. 

Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις