Το «Ποτάμι» παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2015 09:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2015 09:24
Σπ. Λυκούδης: «Μόνο οι κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα»
«Ο Έλληνας πολίτης, δεν μπορεί πλέον αυτή τη φορά να πάει στις κάλπες και να πει δεν ήξερα, δεν κατάλαβα. Τώρα ξέρει». Αυτό τόνισε, χθες, κατά την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του «Ποταμιού» στη Μεσσηνία, ο βουλευτής Α΄ Αθηνών του κόμματος και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης, από την Καλαμάτα.
Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε, ο άτυπος εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Κατσικέας, το ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία έχει ως εξής:
- Σπανός Βασίλης, καρδιολόγος
- Κάτσου Σταυρούλα, ιδιωτικός υπάλληλος.
- Γιαννακέας Γιώργος, επιχειρηματίας.
- Μπακέας Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος.
- Σταμούλη Χρύσα, φιλόλογος γαλλικής γλώσσας.
- Ζήρας Παναγιώτης, απόφοιτος Μηχανολόγος – Μηχανικός
- Αραβαντινός Μάριος, δημοσιογράφος.
 
«Το «Ποτάμι» δεν θέλει ανταλλάγματα»
Ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι όλα τα μικρότερα κόμματα, εκτός από τα δύο μεγάλα, αυτή τη χρονική περίοδο της προεκλογικής περιόδου πιέζονται, εξηγώντας ότι αυτό είναι μια κλασσική πολιτική συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας, κάθε φορά που υπάρχει πόλωση και βρίσκονται δημοσκοπικά πολύ κοντά οι δύο πρωταγωνιστές.
«Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι αυτή η πίεση δε θα διαρκέσει μέχρι τις κάλπες και θα βρούμε πάλι έναν ρυθμό, και το «Ποτάμι» και τ’ άλλα κόμματα. Δεν υποτιμώ κανένα από τ’  άλλα κόμματα, πλην των πρωταγωνιστών. Επομένως, πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Ο κ. Θεοδωράκης στη Θεσσαλονίκη είπε ότι το «Ποτάμι» θα είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης. Θα μετάσχει στη διαχείριση και στη προσέγγιση των δυνατοτήτων για μια κυβερνητική λύση, ώστε να μην πάει η χώρα σε τέταρτες εκλογές μέσα σ'  ένα εξάμηνο και γίνουμε πια καταγέλαστοι στην Ευρώπη. Άρα, στη λύση θα συμμετάσχουμε. Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν είναι υποχρεωτική αυτή τη συμμετοχή στη λύση υπό την έννοια συμμετοχής με Υπουργούς στην Κυβέρνηση. Κι αυτό, κατά μία άποψη, είναι και μια ηθική πλευρά της στάσης του «Ποταμιού», στο ότι αν μετάσχει για να βοηθήσει τη χώρα να βρει κυβέρνηση, δε σημαίνει πως θα γίνει με ανταλλάγματα», υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης
 
«Τώρα ξέρει»
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της συσπείρωσης, ο κ. Λυκούδης είπε ότι η ελληνική κοινωνία μοιάζει μουδιασμένη και σημείωσε:
«Στην κάλπη η ελληνική κοινωνία πρέπει να αναδιατάξει απολύτως το πολιτικό σκηνικό. Ο Έλληνας πολίτης πάει στην κάλπη γνωρίζοντας. Τώρα πια, δεν μπορεί να πει δεν ξέρω, δεν είδα, δεν κατάλαβα, νόμιζα ή υπέθετα. Τώρα έχει κυβερνηθεί επί τρία χρόνια από ένα καθεστώς και ένα πολιτικό σύστημα συγκεκριμένο, από ΝΔ- ΠαΣοΚ, ξέρει τι πήρε και τι έχασε. Και έχει και μια επτάμηνη εμπειρία από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία προσωπικά πιστεύω ότι υπήρξε παταγωδώς αποτυχημένη. Είναι θέμα του πολίτη , λοιπόν, αλλά πλέον ξέρει. Δεν μπορεί να πει δεν κατάλαβε. Ξέροντας, λοιπόν, θα πάει στην κάλπη για να αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό. Ελπίζω να το αναδιατάξει με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκύψουν οπωσδήποτε μετά την κάλπη κυβερνήσεις συνεργασίας. Είναι οι μόνες που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα. Κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να φορτωθεί την ευθύνη εφαρμογής ενός σκληρότατου Μνημονίου. Το «Ποτάμι», δεν λέει ούτε Κυβέρνηση με ένα κόμμα μεγάλο συμπληρωμένο από ένα άλλο μικρότερο. Ούτε αυτό μπορεί να γίνει. Δηλαδή με 152-153 βουλευτές. Θα καταρρεύσει σε 6 μήνες. Η μόνη  δυνατότητα να σταθεί η Ελλάδα όρθια είναι μια ευρύτερη συμμαχία, ενός ευρύτερου κύκλου πολιτικών δυνάμεων που θα αγγίζει κοινωνική πλειοψηφία, θα είναι ισχυρή δηλαδή, και βέβαια όχι διαχρονικά, αλλά αυτά τα δυο-τρία χρόνια που περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη του Μνημονίου».

Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις