Το «Υπερηχητικό» 5G «προσγειώνεται» στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 14/08/2019 17:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2019 17:43
Το θέμα με το δίκτυο 5 G και την ανάπτυξή του στην Καλαμάτα μπορεί να προκαλεί σκεπτικισμό και ανακοινώσεις από δημοτικές παρατάξεις του νυν αλλά και νέου Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, όπως φαίνεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης επικρατεί ένας άλλος σχεδιασμός.
Ειδικότερα, γρήγορα θέλει να τρέξει για το «υπερηχητικό»   Ίντερνετ η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό η πρώτη κίνηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη μετά τη σύντομη ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου θα αφορά στην επιτάχυνση της αδειοδότησης κεραιών ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα στην εποχή του 5G.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, στο δεύτερο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μετά το άνοιγμα της Βουλής (μετά δηλαδή τις 20 Αυγούστου), ο κ. Πιερρακάκης θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος είναι το φάσμα 5G να δημοπρατηθεί στα τέλη του 2020 από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων – αλλά με έναν καινοτόμο τρόπο που θα ενθαρρύνει τις παραγωγικές επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, όπως εξηγούν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ήδη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Πιερρακάκης είχε χαρακτηρίσει κορυφαίας σημαντικότητας για τις επενδύσεις σε ασύρματα δίκτυα, ειδικά όσον αφορά τα επερχόμενα δίκτυα 5G, το νομοσχέδιο αδειοδότησης των κεραιών, δεσμευόμενος ότι: “Ένα χρονίζον θέμα τριών δεκαετιών θα κλείσει τάχιστα ακόμα πιο βελτιωμένο”.
Σχετικά με τα δίκτυα 5G, τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την συγκρότηση ενός εθνικού πλάνου, οριοθετώντας το σχετικό οικοσύστημα, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες πλήρη εικόνα και προβλεψιμότητα, με στόχο όπως αναφέρθηκε η δημοπράτηση του φάσματος να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2020.
Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο υπεργρήγορο Ίντερνετ και όχι μόνο για λόγους εξυπηρέτησης των καταναλωτών και απλών χρηστών, αλλά και ως ένα μέσο ενίσχυσης της ανάπτυξης, καθώς είναι αυτονόητο ότι δε νοείται επιχειρηματικότητα νέας γενιάς χωρίς 5G.
Σχετικά με τα ενσύρματα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων, στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι το λεγόμενο «υπερηχητικό» internet να φτάσει και στο τελευταίο νοικοκυριό, με απλές διαδικασίες επιδότησης των τελικών χρηστών.

*Διαβάστε επίσης: Δίκτυο 5G: «Μύθοι και πραγματικότητα για τη νέα τεχνολογία»Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις