Το Δεκέμβριο θα συνεχισθεί η δίκη για το εργατικό ατύχημα στο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 26/10/2019 08:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/10/2019 08:34
Για τις 12 Δεκεμβρίου διεκόπη, προκειμένου να συνεχισθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, η δίκη για το εργατικό ατύχημα που είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2014 στο εργοτάξιο του Βιοτεχνικού Πάρκου Καλαμάτας.
Η εκδίκαση συνεχίσθηκε προχθές με τις καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου και υπεράσπισης και καθώς δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί λόγω ωραρίου, διεκόπη για το Δεκέμβριο.
Κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως τελεσθείσα και από υπόχρεο και για παράβαση διατάξεων που αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια εργαζομένων, είναι ο τότε πρόεδρος και ο τότε γενικός διευθυντής της δημοτικής εταιρείας «Διοκλής Α.Ε.».
Το ατύχημα συνέβη στις 7 Απριλίου του 2014, όταν στο θύμα συντηρητή οικοδομών ανατέθηκαν εργασίες καθαρισμού μπαζών και καθαίρεσης πάνελ. Όταν το θύμα επιχείρησε με σκερπάνι να καθαιρέσει τα πάνελ, τα οποία ήταν κατασκευασμένα από αλουμίνιο και πολυουρεθάνη, κάποια από αυτά υποχώρησαν και τον πλάκωσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο παθών να υποστεί κάκωση του αυχένα, ρωγμώδες κάταγμα αυχενικού σπονδύλου και διάσειση.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις