Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας επιστρέφει με τις «Όρνιθες»

Πρώτη Δημοσίευση: 05/01/2017 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/01/2017 08:30
Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, την Κυριακή κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Όρνιθες», σε σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλάκη.
Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν έχουν σχέση με την Καλαμάτα, κάτι που είναι σημαντικό, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της «Φάρις», Σάκης Ηλιόπουλος, αφού έτσι δημιουργείται μια σχολή θεάτρου στην Καλαμάτα.
Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της «Φάρις» έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να ενισχύσει περισσότερο τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, αφού η επιχορήγηση σε αυτά έχει μειωθεί δραματικά.
Χθες, στην Κεντρική Σκηνή, ηθοποιοί της παράστασης μίλησαν για αυτή και κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να την παρακολουθήσουν. Πρόκειται για μια παράσταση γνωστή, που μπορεί να μεταφέρει το κοινό σε έναν ιδεατό κόσμο, ενώ αποτελεί και μια πρώτη προσέγγιση στην αριστοφανική κωμωδία. Αυτός ήταν, μάλιστα, ο λόγος που ο κ. Κατσουλάκης επέλεξε τις  «Όρνιθες».
 
Σχετικά με την παράσταση
Η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες», σε διασκευή για παιδιά του Κώστα Κατσουλάκη.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας επιλέγει μιαν αριστοφανική κωμωδία, με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και τα κλασικά κείμενα των σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων μέσα από μια φαντασμαγορική, ευχάριστη παράσταση, με πλούσια σκηνικά και κοστούμια, ευφάνταστες χορογραφίες και χαρούμενες μουσικές και τραγούδια.
Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η επιμέλεια των σκηνικών, κοστουμιών και φωτισμών είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, οι χορογραφίες της Μαρίας Λαδά, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Μαρία Λαδά, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας και ο μουσικός Πάνος Κουραμπάς.
Το έργο θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας από τις 9/1/2017, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (Δημοσθένους 2).
Αρμόδια για προγραμματισμό ημερομηνίας είναι η Ολυμπία Δημητρέα.
Τηλέφωνα: 27210 82616 και 6983 581023.
Π. Μπ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις