Το εισιτήριο-κειμήλιο 30 χρόνων του Γρ. Παναγιωτόπουλου από το θρίαμβο του ’87…

Πρώτη Δημοσίευση: 14/06/2017 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2017 20:17
Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση του τροπαίου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ του 1987, που αποτέλεσε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες του ελληνικού αθλητισμού. Ο πρόεδρος του ΓΣ Μεσσήνης Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος ζει ακόμα και σήμερα έντονα τις στιγμές και αισθάνεται τυχερός που είχε την ευκαιρία να είναι ανάμεσα στους 16-17.000 φιλάθλους του ΣΕΦ σε εκείνον τον επικό τελικό με την Σοβιετική Ένωση που έληξε με το αλησμόνητο 103-101.
Το εισιτήριο του ιστορικού αγώνα παραμένει πάντα κορνιζαρισμένο στον τοίχο και ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος θυμάται ότι δεν πολυπίστευε στο (ένα ακόμη) θαύμα του Γκάλη, του Γιαννάκη και όλης της ελληνικής παρέας, γι’ αυτό και πλήρωσε θέση στα επίσημα για τον ημιτελικό με τους Γιουγκοσλάβους, αλλά περίπου τις μισές χιλιάδες δραχμές για τον τελικό…
«Πήγαμε στο γήπεδο τρεις ώρες νωρίτερα. Σημαίες, ένταση, φωνές… Ζήσαμε απίστευτες στιγμές, πραγματική μαγεία… Και μετά τη νίκη και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκου Κυπέλλου κανείς δεν κοιμήθηκε, με το πανηγύρι να κρατάει στο κέντρο της Αθήνας και παντού στην Ελλάδα όλη νύχτα» λέει ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος, ενώ εκφράζει ακόμα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι χρυσή επιτυχία του ’87 «εξαργυρώθηκε» με την ευρεία διάδοση του αθλήματος.
«Πολλές ομάδες, πολλά παιδιά στο γήπεδο, μπασκέτες σε κάθε χωριό και κάθε σπίτι. Πραγματική απογείωση. Ακόμα και η μάνα μου, 60 χρονών γυναίκα, καρφωνόταν στην τελεόραση όταν έπαιζε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, η οποία είχε βέβαια στη συνέχεια και πολλές άλλες επιτυχίες» καταλήγει ο έμπειρος Μεσσήνιος παράγοντας.
Χ.Ε.   Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις