Το εξώφυλλο του «Θάρρους» για τις παραπομπές σε δίκη άναψε τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2017 09:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2017 09:36
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, μια συνεδρίαση που περιελάμβανε 24 θέματα και όπως όλα έδειχναν θα κρατούσε μέχρι τα ξημερώματα.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εντάσεις και ερωτήσεις σχετικά με το δημοσίευμα του «Θάρρους» που είχε να κάνει με το ζήτημα της  παραπομπής σε δίκη σχετικά με τις εκλογές του 2014, με την παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου να ζητά απαντήσεις και το Δήμαρχο Μεσσήνης να απάντα λακωνικά.
Ειδικότερα το πρώτο προ ημερησίας θέμα τέθηκε από την παράταξη Αναστασόπουλου που ζήτησε εξηγήσεις για το δημοσίευμα, ενώ σχολιάζοντας την απάντηση του Δημάρχου στα Μέσα σχολίασε, ότι ήταν άκομψη και ουσιαστικά πέταξε λάσπη και στο πρόσωπό του.
Μάλιστα, ζήτησε να δοθεί ο λόγος στο Σπύρο Κοντοθανάση που είχε κάνει την καταγγελία για  τους 16 αλλοδαπούς ώστε να εξηγήσει τι έγινε τότε με τους εκλογικούς καταλόγους.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης παίρνοντας το λόγο δήλωσε ότι έχει απαντήσει μέσω επιστολής  προς τα Μέσα, ενώ ανέφερε ότι για τα υπόλοιπα θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με την ελπίδα και ο θεός να βάλει το χέρι του.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στο Σπύρο Κοντοθανάση που βρισκόταν στην αίθουσα, προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για την καταγγελία του στον Εισαγγελέα.
Μιλώντας γι’ αυτή ανέφερε ότι όταν είδε τους εκλογικούς καταλόγους εντόπισε 16 Ρουμάνους που δεν είχαν σχέση με την περιοχή και έτσι αποφάσισε να κάνει αναφορά. Μαζί με αυτόν συνολικά υπέγραψαν την καταγγελία  12 άτομα, μεταξύ αυτών και άτομα της παράταξης Σαμπαζίωτη.
Ακόμα ζήτησε εξηγήσεις για τη λέξη «υπόκοσμος» που ανέφερε ο Δήμαρχος στην απάντησή του, ενώ εξέφρασε τη λύπη του που μια απλή καταγγελία πήρε τέτοιες διαστάσεις.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης εκ νέου παρέπεμψε τους παρευρισκόμενους στη γραπτή  απάντηση που έδωσε στα ΜΜΕ.
Για το ζήτημα έλαβε πάλι το λόγο ο κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος ζήτησε ένα σχόλιο για τις κατηγορίες που δεν έχουν ασκηθεί στη δική του παράταξη.
Σ’ εκείνο το σημείο ο κ. Τσώνης απάντησε ότι δεν θα με κάνετε απλά ήρωα αλλά υπέρ- ήρωα.
Τα αίματα άναψαν στην αίθουσα όταν ο Γιώργος Αθανασόπουλος, από την παράταξη του κ. Αναστασόπουλου, ανέφερε ότι υπάρχει πολιτικό και ηθικό ζήτημα, με τον Γιώργο Τσώνη να του απαντά ότι είναι ανενημέρωτος, αφού οι Ρουμάνοι τελικά δεν ψήφισαν.
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος  επανήλθε, ρωτώντας το Δήμαρχο αν θα παραμείνει στη θέση του, με την παράταξη Τσώνη να ξεσπά σε γέλια.
  
Υπήρχαν ανάλογα περιστατικά
Μιλώντας για το ζήτημα ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος ανέφερε, ότι και η παράταξή του ήταν ενήμερη για «περίεργα» περιστατικά εγγραφής αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους.
Ακόμα συμπλήρωσε ότι οι υπηρεσίες της τότε δημοτικής Αρχής ήταν υπεύθυνες για τις τότε εγγραφές, ενώ καταγγελίες είχαν φτάσει και σ’ αυτούς την προεκλογική περίοδο, αλλά η παράταξή του αποφάσισε να μη φθάσει στον Εισαγγελέα,  κάτι, που όπως είπε ο Δήμαρχος, τώρα το πληρώνει, ενώ ανέφερε ότι τελικά αυτοί  οι 16 Ρουμάνοι δεν ψήφισαν πότε και τελικά το αποτέλεσμα της εκλογής είναι γνωστό.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ανέφερε ότι κατά την προεκλογική περίοδο και η δική του παράταξη είχε παρατήσει «περίεργες» εγγραφές και σε άλλες τοπικές κοινότητες.
Μάλιστα, είχε ζητήσει και ο ίδιος τους εκλογικούς καταλόγους με εντολή Εισαγγελέα και τελικά έφθασε στο σημείο να καταθέσει 3 κιβώτια που περιείχαν «περίεργες εγγραφές» και αυτός είναι ο λόγος που έχει κληθεί σαν μάρτυρας στη δική που θα γίνει το Νοέμβριο.
  
Το συγκεκριμένο θέμα θεωρήθηκε λήξαν όταν ο Δημοτικός Σύμβουλός Γιώργος Δαβίλλας με ερώτησή του αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν στην τοπική κοινότητα Ιθώμης, που όπως είπε η περιοχή είναι εγκαταλειμμένη από το Δήμο, με το Γιώργο Τσώνη να απαντά ότι αυτά που πρέπει να γίνουν θα γίνουν.
Ακόμα στα προ υπηρεσίας θέματα τέθηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο προς το Λυκόδημο όπου εταιρία περνά οπτικές ίνες, αλλά δεν προβαίνει σε σωστή αποκατάσταση των έργων, με το Δήμαρχο Μεσσήνης να ζητά να προβούν οι αρμόδιοι σε καταγγελία και διεκδίκηση αποζημίωσης από την εταιρία.
Ολοκληρώνοντας την πρώτη αυτή διαδικασία, το Σώμα ενημερώθηκε για τη διαδικασία κινητικότητας που θα ισχύσει και για το Δήμο Μεσσήνης.

 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις