Το Μάιο εκλογές στην αυτοδιοίκηση – Ανατροπές στα σχέδια των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών

Πρώτη Δημοσίευση: 12/07/2018 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/07/2018 10:12
Ανατροπές στους σχεδιασμούς των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών που θέλουν να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 φέρνει η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, δεκτή έκανε ο υπουργός την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. μεταξύ αυτών και η Παναγιώτα Κοζομπόλη- Αμανατίδη, βουλευτής Μεσσηνίας) στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.
Νωρίτερα οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών την ίδια ημέρα με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και όχι μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανέφεραν στην πρώτη τους τροπολογία.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη τροπολογία που κατέθεσαν οι ίδιοι βουλευτές προχθές το βράδυ πρότεινε να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών στις 18 Μαΐου, ώστε να συμπέσει χρονικά η τελική αναμέτρηση των δημάρχων και των περιφερειαρχών με τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.
Η τροπολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου και παρά τις επιφυλάξεις του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών.
Οι 16 βουλευτές σε αυτή εισηγούνται τη διεξαγωγή των εκλογών για τους Δήμους και τις Περιφέρειες ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και, συγκεκριμένα, του πρώτου γύρου στις 26 Μαΐου του 2019 μαζί με τις ευρωκάλπες και του δεύτερου μία εβδομάδα αργότερα.
Στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, το οποίο εισήχθη χθες το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλεπόταν η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019, ωστόσο οι 16 βουλευτές ζητούν την «κατ’ εξαίρεση» μετάθεσή τους κατά την πρώτη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.
Όπως είναι φυσικό σε περίπτωση που ψηφιστεί η παραπάνω τροπολογία, θα αποτελέσει και την αιτία να… ανοίξουν μια ώρα γρηγορότερα τα χαρτιά τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις