Το Μάρτιο με 18 κατηγορούμενους η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 29/01/2013 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/01/2013 09:17

 

Το Μάρτιο αναμένεται να ορισθεί η εκδίκαση της δολοφονίας του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι και της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο του 2011.

Η πολύκροτη υπόθεση θα εκδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εδώλιο θα καθίσουν με διάφορες κατηγορίες συνολικά 18 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2011, με πολλαπλές αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, συνελήφθησαν 8 άτομα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και με τις κατηγορίες της δολοφονίας πατέρα και γιου, εκβιασμών και διακίνησης ναρκωτικών.

Από τους συλληφθέντες, επτά προφυλακίσθηκαν (5 εξακολουθούν να κρατούνται), ενώ στα τέλη του 2012 προφυλακίσθηκε ένα ακόμα άτομο, το οποίο είχε υπηρετήσει στη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Επίσης, όλο αυτό το διάστημα, αθόρυβα, έχουν ασκηθεί διώξεις και σε άλλα άτομα, τα οποία από τη δικογραφία φέρεται να έχουν έμμεση ή άμεση ανάμειξη στους εκβιασμούς για τους οποίους κατηγορείται η εγκληματική οργάνωση. Έτσι, ο αριθμός των κατηγορουμένων έχει ανέβει στους 18.

Η εκδίκαση αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο διάστημα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καθορισθεί και η ημέρα έναρξης.

Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις