Το μαγικό παραμύθι «Η Πούλια κι ο Αυγερινός» από την Πειραματική Σκηνή

Πρώτη Δημοσίευση: 28/12/2016 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/12/2016 12:09
Ολοκληρώνονται οι πρόβες της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας για το μαγικό παραμύθι «Η Πούλια κι ο Αυγερινός» και η παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ξεκινά την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ., συνεχίζεται την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 του μήνα την ίδια ώρα, ενώ το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 δίνονται 2 παραστάσεις, στις 12.00 το μεσημέρι και στις 7.30 το απόγευμα.
Το εισιτήριο είναι 8 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά και τους ανέργους. Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
«Η Πούλια και ο Αυγερινός» είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα λαϊκού και παραδοσιακού παραμυθιού. Το συναντάμε σε πολλές παραλλαγές. Τα ονόματα, οι ρόλοι, οι σκηνές, οι δράσεις, η πλοκή, τα αντικείμενα, το φινάλε… όλα εναλλάσσονται και μεταμορφώνονται ανάλογα με τον τόπο που ζωντανεύει το συγκεκριμένο παραμύθι και είναι ένα σκληρό παραμύθι, όπως είναι άλλωστε κι όλα τα παραμύθια…
Σκηνοθεσία και αυτοσχεδιασμοί της Δέσποινας Δρεπανιά και του Κων/νου Μαραβέλια. Αφηγήτρια η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, μουσική επιμέλεια της Κατερίνας Πετρουλάκη και των σκηνοθετών, σκηνική επιμέλεια της Κατερίνας Μηλιαρέση και κουκλοκατασκευές της Λέττας Πετρουλάκη. Παίρνει μέρος όλη η θεατρική ομάδα των εφήβων της Πειραματικής Σκηνής και 6 ενήλικοι κουκλοπαίκτες, που ζωντανεύουν 8 γιγαντόκουκλες.
Ένα παραμύθι μαγικό, γεμάτο μουσική, χρώματα και πολλές πρωτότυπες θεατρικές εκπλήξεις.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις