Το Μεσσήνιο σκηνοθέτη Θεόδωρο Μαραγκό θα τιμήσει η Πειραματική Σκηνή στις 17 Οκτωβρίου

Πρώτη Δημοσίευση: 12/10/2018 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2018 14:13
Για τρεις τελευταίες παραστάσεις θα «ανάψει» σήμερα Παρασκευή, αύριο Σάββατο και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το «Μαγκάλι» της Πειραματικής Σκηνής, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
Όπως τόνισε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η Λέττα Πετρουλάκη, η «θεατρική παραγωγή» της ενήλικης ομάδας της Πειραματικής Σκηνής, που παρουσιάστηκε πέρυσι το Μάρτιο, ξεπέρασε σε επιτυχία τις προσδοκίες τους και γι’ αυτό το λόγο θα παρουσιαστεί στο κοινό της Καλαμάτας, για τρεις τελευταίες παραστάσεις, για όσους δεν πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν, απόψε, καθώς αύριο και μεθαύριο, στις 21.00 (εισιτήριο 5 ευρώ). Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επιτυχία οφείλεται εν πολλοίς στο συγγραφέα του έργου Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, ο οποίος ήταν αυτός που παρότρυνε την «ενήλικη ομάδα» για εξωστρέφεια, παρουσιάζοντας το έργο στο ευρύ κοινό της πόλης.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι αμέσως μετά τις παραστάσεις στην Καλαμάτα το «Μαγκάλι» θα «ταξιδέψει» στα Φιλιατρά, την Αθήνα, αλλά και τη Ζάκυνθο την 1η Δεκεμβρίου, όπου η Πειραματική Σκηνή διοργανώνει και τριήμερη εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους της θεατρικής ομάδας.
Η κα Πετρουλάκη σημείωσε, τέλος, ότι την Κυριακή ολοκληρώνεται και η λαχειοφόρος αγορά που ξεκίνησε από την παράσταση των «Βατράχων» το καλοκαίρι, με σκοπό την ενίσχυση και την αλληλεγγύη προς τα παιδιά που επλήγησαν στο Μάτι Αττικής κατά τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου. Ο νικητής θα κερδίσει το ομοίωμα του καραβιού του «Οδυσσέα» από τη συλλογή του Παναγιώτη Σοφικίτη.
Ο Ανδρέας Βρυώνης από την πλευρά του τόνισε το σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της παράστασης του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλος, ο οποίος έγραψε το «Μαγκάλι» μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, σε μόλις τρεις ώρες.
Παράλληλα, ενημέρωσε το κοινό για την εκδρομή που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή στη Ζάκυνθο την 1η Δεκεμβρίου, με κόστος 100 ευρώ (περιλαμβάνει το κόστος του ταξιδιού, δύο διανυκτερεύσεις καθώς και δύο πρωινά σε ξενοδοχείο).
 
Τιμή
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το «Μαγκάλι», η Ισμήνη Γυφτάκη έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου η Πειραματική Σκηνή, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, θα τιμήσουν το Μεσσήνιο σκηνοθέτη, με καταγωγή από τα Φιλιατρά, Θεόδωρο Μαραγκό, παρουσιάζοντας τη μεγάλη του επιτυχία «Μάθε, παιδί μου, γράμματα», αλλά και το τελευταίο του έργο, που πραγματεύεται την κρίση, «Εν δυνάμει».
Οι δύο προβολές θα γίνουν στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, θα ξεκινήσουν στις 7.00 μ.μ. και ενδιάμεσα θα υπάρξει συζήτηση με το σκηνοθέτη, που θα βρεθεί στην Καλαμάτα. Η τιμή εισιτηρίου, που περιλαμβάνει και τις δύο προβολές, είναι 5 ευρώ.

Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις